Zeruj Mall Anatolia kadınlara iyi gelecek

Kadınların alışveriş yaparken keyifli vakit geçirmelerini de sağlayacak olan dünyanın ikinci kadın temalı AVM'si ‘Zeruj Mall Anatolia', kapılarını açtı. Yüzde 80'nini kadın girişimcilerin oluşturduğu 50 mağazaya ev sahipliği yapan AVM, muhafazakâr giyim severlerin de yeni buluşma noktası.

ALIŞVERİŞ YAPARKEN KEYİFLİ VAKİT GEÇİRECEKLER

Kadın girişimcileri desteklemek ve muhafazakar giyim pazarındaki açığı gidermek amacıyla yola çıktıklarını anlatan Zeruj Mall Anatolia Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Özkaymaz, "Bizim ana amacımız kadınların hayallerine giden yolda uygun bir ortam oluşturup cesaretlendirmek. İçeride daha üniversite öğrencisi olan girişimcilerin mağaza açtığını görüyor, mutlu oluyoruz. Biz de burada destekçi konumunda yer alarak daha çok başarı hikâyesi ortaya çıkarmak istiyoruz. Aslında bir proje yeri gibi de düşünebilirsiniz. Sosyal medya üzerinden işe başlayan küçük girişimci kadınları destekledik ve onların kendi markalarını kurup, bu şekilde mağazalaşmalarına hatta zincir mağaza kurmalarına yardımcı olduk." şeklinde konuşuyor.

AVM hakkında bilgi veren Özkaymaz, "Alışverişin yüzde 80'ini kadınlar yapar. Çocuklu ya da çocuksuz, bekar ya da evli, genç ya da ihtiyar farketmeksizin her kadının kendine ait bir parça bulabileceği, onlara seslenen spesifik bir AVM. İçeride sadece kadınlara ait ürünler var." diyor ve ekliyor: "Ayrıca kadınların sevdikleriyle keyifli zaman geçirecekleri mekanlar da bulunuyor. Buradaki amacımız dediğimiz gibi kadının psikolojisine iyi gelecek her şeyi kurgulamak."

MUHAFAZAKAR GİYİMİN KALBİ

Ailelerin çocukları ile zaman geçirebilecekleri oyun alanlarından restoranlara ve mescide kadar her türlü detayı en ince ayrıntısına kadar düşünen Zeruj Mall, kadınlara rahat bir alışveriş ortamı sunuyor.

Üç yıl önce Zeytinburnu'nda kadın temali ilk AVM'yi açtıklarını hatırlatan Özkaymaz, "Malumunuz bir pandemi süreci yaşadık. Yaklaşık bir buçuk yıldır çok zor günler atlatmamıza rağmen Zeruj Port'ta yer alan 120 mağazadan bir tanesi bile kapanmadı. Bu süreçte Zeruj sosyal medyası güçlü olduğu için diğer AVM'lere göre daha az etkilendi. Kadın AVM'si fikri çok sevildi ve aynı şekilde talep gördü. Avrupa yakasında benimsendi. Anadolu yakasından da çok talep gelince, taleplere cevap verme durumunda kaldık. Ayrıca Zeruj Mall Anatolia'da pandemi şartları göz önünde bulundurarak açılışa özel ilk 2 ay kira indirim yapacağız." şeklinde konuşuyor.

Zeruj Mall Anatolia'da satılan ürünlerin kadınlara özellikle muhafazakar hassasiyete sahip hanımlara hitap ettiğini belirten Özkaymaz, "Muhafazakâr giyim ile tesettür giyim arasında ciddi bir fark var. Tesettür giyim; kuralları ve kaideleri olan bir giyim şekli. Muhafazakar giyim ise açık kadının da kapalı kadının da tercih edebileceği bir giyim şekli. Mesela bugün Kraliçe Elizabeth de muhafazakâr giyiniyor. Markalaşma, reklam, mağazalaşma, sosyal medya, e- ticaret gibi her alanda desteklediğimiz için muhafazakar giyim pazarında ciddi bir rolümüz var" diyor.