Zamansız Bodrum stili

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Her sezon değişen moda gibi tatil lokasyonları arasında da trendler değişiyor. Bu değişimleri sık takip eden, yaşam kalitesi yüksek, zevk sahibi, moda algısı oturmuş bir kitle olduğunu düşünüyorum. Fakat dünyada birçok nokta olduğu gibi ülkemizde de Bodrum yaz stiliyle oturmuş bir karaktere sahip. 

Bodrum uzun yıllardır lüks otelleri, yat kültürü, şık mekanları ve turist alan en sofistike tatil beldemiz olarak bayrağı hep elinde tuttu. Antalya, Fethiye ve son yıllarda Alaçatı gibi ciddi rakipleri olsa da, Bodrum stili karakterinden hiç ödün vermedi.

BODRUM STİLİ NEDİR?

Bölgenin beyaz ruhu, Bodrum stiline de en etki eden unsur. Burada yaşayan veya tatil yapan insanlar ağırlıkta beyaz kombinlerle karşımıza çıkıyor. Kadınlar bronz tenlerine en çok dökümlü, uçuşan ve dantelli beyaz elbiseler tercih ediyor. Doğal dokusu ve konforlu espadril ayakkabılar yine bu stilin en ikonik parçası. Renkli kolye, küpe ve bileklikler o sade stile bambaşka bir karakter katıyor. Erkeklerde ise beyaz keten gömlekler, renkli chino pantolonlar, omuzlarda kullanılan trikolar, kurdelalı hasır şapka, loafer ayakkabılar ilk aklıma gelen ürünlerdir.

BODRUM'UN EN TREND ADRESİ

Şıklığınızı gittiğiniz tatilde de devam ettirecek mekanların olması, bizi daha bir kondisyonda  tutuyor. Ben de sezonu Titanic Deluxe Bodrum’da açtım. Böylesi popüler bir otele özenli kombinlerle gitmek istedim çünkü otelin içinde bulunan Alakart restoranlarda her akşam için ayrı ayrı rezervasyon yaptırmıştım. Lezzetli menüler ve birbirinden özenli şık bir kitle ve akşam yapılan özel show’larla unutulmayacak bir tatil geçirdim. Otelin bloklarının teras usulü yerleşimi her odaya eşsiz bir manzara sunarken, otel içi hareket trafiğinizde yürüyen merdivenler hayatı kolaylaştırıyor. Beyaz kum plajı, Maldivleri aratmayacak kabanalarda masaj keyfiyse en favori deneyimim oldu.

BU YAZIN EN TRENDLERİ

- Hasır çanta üzerine püsküller, renkli ponponlar

- Meyve temalı çanta ve aksesuarlar

- Örgü bikiniler

- Volanlı uçuş uçuş pareolar

- Kısa şortlar üzerine tropik canlıların nakış işlemeleri

- Transparan ve fırfırlı elbiseler

- Çerçeveleri farklı formlarda renkli gözlükler

- Kalın hasır dolgulu bağlamalı ayakkabılar

- Renkli bandanalar

- 2 parçalı şort-bluztakımlar

- Tropikal desenli şık gece elbisesi

HAFTANIN MODA NOTU

Mercedes-Benz ve HUGO BOSS işbirliği

Mercedes-Benz, yüksek kalite tutkusuyla moda sektörüne yön veren HUGO BOSS, yıllardır devam eden işbirliklerini Türkiye’de yoğunlaştırıyor. Geçen hafta katıldığım, Mercedes-Benz ve  HUGO BOSS işbirliğiyle İstanbul Park’ta gerçekleştirilen etkinlikte yüksek performanslı araçlarla sürüş deneyimi yaşadım. Mercedes-AMG Lounge’da ise marka için özel üretilmiş HUGO BOSS imzalı ürünleri inceledim... Güç, tasarım ve adrenalin dolu bir gün geçirdiğimin altını çizmek isterim. İki markanın modern lüksü somutlaştıran ürünleri, HUGO BOSS mağazalarında satışta...

DUYGU GENÇ ŞENYÜREK’İN FEMİNEN VE ZAMANSIZ MARKASI MATCHA

Medya fenomenliğinden, moda tasarımcılığına terfi eden Duygu Genç Şenyürek ile yeni markası Matcha’nın kuruluşu ve koleksiyona dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik... 

Marka kurma kararın nasıl oluştu?

Farklı bir branşta istemeden okuyan şansız karakterlerden biriydim fakat sonrasında içimdeki moda tutkusunu özel kurslarla geliştirdim. Daha sonrrra blog yazmaya ve bir çok marka ile işbirliği yaptım. Bu süreç beni moda anlamında daha da olgunlaştırdı. Kişisel stilime dair aldığım yorumlar, farklı tasarımlar sunma isteğim, kendi tasarımları yapma zamanı geldiğini hissettirdi. 

Matcha’yı ne zaman kurdunuz?

Geçen kış, 20 parçadan oluşankapsül bir koleksiyon ile başladık. Gömlek ve anvelop elbiselerimiz en çok tutulan parçalar arasındaydı.

Yaz koleksiyonundan bahseder misiniz?

Çok canlı kontrast renklerin bir arada olduğu desenleri, kollarda ve etek uçlarında maksimalist volanlarla kullandık. 

Sezonun en trend parçalarından İspanyol paça modeli farklı şekillerde yorumladık. Gündüzden geceye ve plajda şık olmak isteyen kadınlar için oldukça geniş yelpaze sunan bir koleksiyon oldu.

Ürünlerinize talep nasıl?

Markamız çok yeni. Özellikle kendi takipçilerimden fazla talep geliyor. 

Hangi ünlüler tercih ediyor?

Oylum Talu, Açelya Topaloğlugibi isimler ilk aklıma gelenler.

Yazın tatil için en çok nereyi tercih ediyorsunuz?

Bodrum benim vazgeçilmezim. Hatta o yüzden Matcha’nın yaz koleksiyonunu Bodrum’da gerçekleştirdik. Hem oğlumla

tatil yaptık hem de plajda enfes bir çekim gerçekleştirdik.