Zamanı durdurmak isteyen erkekler için…

Erkekler de maske yapar. Hem de lazer epilasyon ve botoks sonrası… Kadınlar kadar erkeler de pahalı kremlere para vermek yerine doğal maskelere başvuruyorlar. İşte zamanı durdurmak isteyen erkekler için salatalıktan patlıcana, yaş mayadan kaymağa kadar doğadan güzellik sırları…

CİLT GENÇLEŞTİREN MASKE YAPIMI

Malzemeler: Yarım paket yaş maya, 2 yiyecek kaşığı süt.

Yapılışı: Süt ve maya karıştırılarak cilde uygulanır ve 20 dakika bekledikten sonra yıkanır. Maya cildin parlamasını sağlar, cildi gerginleştirir ve kırışıklıklardan kurtulmanıza yardımcı olur. Ayda bir defa uygulamak koşuluyla yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

SAĞLIKLI VE PARLAK BİR GÖRÜNÜM

Malzemeler: İki tutam çuha çiçeği, yarım salatalık, bir fincan pirinç unu, yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı.

Yapılışı: Çuha çiçeği kurutulup dövülerek toz haline getirilir. Kabukları soyulmuş yarım salatalık ve bir fincan pirinç unuyla yaklaşık on dakika pişirilir. Elde edilen karışım, bulamaç haline getirilir. Hazırlanan bulamaca yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir. Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık suyla yıkanır ve gül suyu sürülür.

Patlıcan maskesi: 

Malzemeler: Yarım patlıcan, iki bardak su, bir diş sarımsak, bir çay kaşığı kaymak.

Yapılışı: Dilimlenmiş yarım patlıcanı iki bardak suda kaynatın. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak ekleyin ve lapa haline gelinceye kadar karıştırın. Bir çay kaşığı kaymak katılarak krem haline getirin. İki ay boyunca her gün uygulayın. Bu sayede teninizdeki mikroplardan arınıp yüzünüzün canlı bir görünüm kazanmasına yardım edersiniz.

MÜKEMMEL DEĞİŞİMİ SİZ DE YAŞAYIN

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı krema, 1 adet yumurtanın sadece sarısı, 1 kaşık tatlı badem yağı, bir tutam iyice çekilmiş badem.

Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. İyice karıştıktan sonra temiz yüzünüze sürün ve yarım saat bekleyin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Bu karışımı sadece ayda bir kere yapın ve mükemmel değişimi siz de yaşayın.