Yüksek modadan geriye kalanlar

Rüya Büyüktetik
ruyabuyuktetik@gmail.com

Paris modaevlerinin hazırladığı birbirinden ilginç couture koleksiyonları podyumları da  farklı bir atmosfere dönüştürdü. Picasso’nun eserlerinden izler taşıyan koleksiyonlar podyumu kimi zaman bir sanat galerisine kimi zaman da yemyeşil çimler içinde bir Japon bahçesine çevirdi. 

GÖZE ÇARPAN DETAYLAR

Dior kadını kum saati figüründen, Versace kadını güçlü tavrından, Giambattista Valli kadını maksimalist romantikliğinden, Jean Paul Gaultier kadını rock-glam havasından, Margiela kadını John Galliano ile girdiği teatral etkiden ödün vereceğe benzemiyor. Chambre Syndicale de la Haute Couture’den resmi takvim için onayı alan Rus tasarımcı Ulyana Sergeenko ise Couture alanındaki başarısını uzun bir süre daha konuşturacağa benziyor.

GİYİLEBİLİR SANAT

Viktor & Rolf giyilebilir sanat konseptiyle tasarladığı koleksiyonlarına bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz sezon çerçeveli tabloları Couture elbiselere çeviren ikili bu sezon da ilhamını heykellerden alıyor. Picasso’nun eserlerinden ve origami sanatından izler taşıyan koleksiyon beyaz renk temasıyla podyumu hareketli bir sanat galerisine çeviriyor. Bizlere ise bu ikiliyi ayakta alkışlamak düşüyor.