Yoksa siz hâlâ yılbaşı gecesine hazır değil misiniz?

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Yılbaşı gecesi için önceden hazırlık yapanlar rahat ama son dakika hazırlananların sayısı da az değildir eminim. Eğer siz de ikinci gruba dâhilseniz öncelikle sakin olun ve sizler için hazırladığım kurtarıcı siyah elbise modelleriyle ilgili yazımı dikkatlice okuyun. 

Yılbaşı kombinlerinde ilk akla gelen kırmızı, dore, siyah renklerin veya payetli ürünlerin ağırlıkta olduğu stillerdir. Sizde bu geceye uyacak tarzda kırmızı ya da dore bir ürün yoksa siyah kurtarıcınız olacak demektir. Eminim hepinizin dolabında farklı stillerde kullanabileceğiniz siyah şık parçalar mevcuttur. Siyah parçaları doğru adımlarla kullanırsanız bulunduğunuz ortamdaki en şık ve sofistike hanımlardan biri olabilirsiniz. 

Tabii siyahın sadeliğine ve asilliğine biraz renk katarak yılbaşı gecesinin renkliliğine uyum sağlamakta da 

fayda görüyorum. Nasıl mı? Tabii ki doğru bir makyaj ve renkli aksesuarlarla… Ayrıca seçim yaparken ne tarz bir mekâna gideceğiniz de önemli. Yani kombininizi mekâna göre şekillendirmemiz lazım. 

ŞIK BİR MEKÂNDA YILBAŞI

Özel bir mekânda ağır bir akşam yemeği ve ardından soft müziklerle devam edecekseniz iddialı bir elbise olmazsa olmaz. Gardırobunuzdaki elbiseleri tek tek çıkarıp karşınıza asın. İlk tercihinizi uzun ve vücudu saran elbiselerden yana kullanın. Kadife bir elbise böylesi bir program için nefis bir nokta atışı olur. Straples uzun kadife elbiseyi, iri taşlı gösterişli bir kolyeyle tamamlayabilirsiniz. Ayakkabı seçiminizi sade, yüksek ve ince topuklu bir modelden yana kullanın. Makyajınızı hafif yapın ama kırmızı rujla taçlandırın, saçınızı açık ve hafif dalgalı şekillendirin. Böylece tüm ilgiyi  üst kısımda dekolte, kolye ve rujda toplamış olursunuz. Elinize taşlı veya parlak bir el çantası alın. Salona girdiğinizde bir kırmızı halı starı kadar etkili olurken, otururken de tüm gözler üzerinizde olacaktır.

HAREKETLİ VE DANS DOLU BİR GECE İÇİN

Böylesi bir program için konforlu modeller ilk tercihiniz olmalı. Işıkların altında uzun saatler dans edecekseniz, en ideali siyah payetli anvelop bir elbise olacaktır. Bu tarz bir elbiseyi ayakkabı seçimiyle başlı başına farklı stillere sokabilirsiniz. Spor dolgulu taşlı veya armalı ayakkabılarla trend belirleyici olurke, stiletto ayakkabılarla da feminen bir duruş sergileyebilirsiniz. Fakat elbiseniz yoksa payetli etek veya bluz da işinize yarayacaktır. Üzerinize vuracak ışıklar payetler sayesinde bir disko topu misali etrafınıza yansıma yapar, böylece en iddialı kadından bile rol çalıp etrafınıza enerji saçabilirsiniz. 

ARKADAŞLARLA EVDE 

Arkadaşlarınızın evinde sakin ama güzel anılarla dolu bir yılbaşı gecesi geçirecekseniz şık bir grup fotoğrafı kesin paylaşılacaktır. O nedenle özeni elden bırakmamak gerekiyor. Deri bu tarz akşamlar için çok idealdir. Mini siyah bir elbise üzerine deri ceket ya da mini etek veya deri pantolon kombinin en göz alıcı parçası olmaya her zaman adaydır. Ev ortamı olduğu için uzun saatler ayakta kalmayacağınızdan dolayı bu sezonun trendi kalın topuklu ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz. Deri her zaman güçlü durur bu nedenle saçınızı da sıkı at kuyruğu modeliyle kullanırsanız tamamlayıcı olacaktır.

SOKAK PARTİSİ

Umarım yeni yıl gecesi yağmursuz geçer ama sokakta veya meydanlarda yeni yıla girmeye karar  verdiyseniz  sizi hiçbir neden iç mekanlarda tutamaz. O zaman hazırlıklı olmak lazım. Siyah denim üzerine sizi sıcak tutacak oversize triko ve belden bağlamalı bir kabanlı kombin iş görecektir.  Kısa elbise giymekte ısrarlıysanız siyah opak çorap giymekten çekinmeyin. Her iki kombin için de renkli ve çapraz kullanabileceğiniz orta büyüklükte çanta tercih edin. Bootie yani bileğe kadar olan botların renkli seçenekleri çantanıza uygum sağlayacaktır. 

AKSESUAR TERCİHLERİ

Yılbaşı gecesinde temalı aksesuar bulabiliyorsanız onları tercih etmek oldukça dikkat çekici ve sempatik olacaktır. Gerek günlük aksesuarlarda gerekse taşlı veya mücevherlerde bu tarz ürünler oldukça hoş duruyor. Örneğin; kar tanesi simgesi, geyik, çam ağacı vesaire… Takı harici bere, kaşkol gibi aksesuarlarda da, yılbaşı simgeleri, günlük stilimize de oldukça renk katacaktır. Sade giyinen hanımlar için çanta ve ayakkabılarda yeni yılın simgeselleşmiş renkleri kırmızı, yeşil ve dore oldukça kullanışlı olacaktır.