Yılbaşı gecesi genç dinamizm

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

2017’nin son haftasına girdiğimiz bugünlerde hepimiz planlar yapmaya başladık. Vitrinler, sokaklar ışıl ışıl bir hal almışken gecenin yıldızı olmak için ne giysem soruları aklımızda dönmeye başladı. Bir yandan  yakınlarımıza alacağımız hediyeleri de düşünüyoruz elbette. İşte size işinizi kolaylaştıracak öneriler...   

2017’nin son haftasına girdiğimiz bugünlerde hepimiz planlar yapmaya başladık. Vitrinler, sokaklar ışıl ışıl bir hal almışken gecenin yıldızı olmak için ne giysem soruları aklımızda dönmeye başlaadı. Sevdiğimiz yakınlarımıza alacağımız hediyeleri de düşünüyoruz tabii. Bu haftaki yazımda da sorularınıza cevap olmaya geldim.

STİL SAHİBİ DİNAMİK KADINLAR

Yeni yılın ilk gecesine nasıl girersek öyle geçer derler! O zaman 2018 yılına şık, bakımlı ve enerji dolu girmeliyiz. Yeni yılı ayakta duracağınız ve tüm gece dans edeceğiniz bir dış mekânda kutlamayı düşünüyorsanız eğer, öncelikle soğuk havayı göz ardı etmeden hareket etmelisiniz. Bu durumda deri ceketler veya şık pelüş kürklerle deri pantolon ipek gömlek gibi kombinler çok yerinde olacaktır. Yılbaşının vazgeçilmez rengi kırmızıyı da makyajımızın yıldızı rujunuzda kullanabilirsiniz. Böylelikle abartıdan uzak, bir o kadar şık görünebilirsiniz. Ayakkabıya gelecek olursak gençlik enerjinizi yansıtan yüksek tabanlı, taşlı veya simli spor ayakkabıları seçebilirsiniz ama topukludan vazgeçmem diyorsanız,  en konforlu, kendinizi rahat hissettiğiniz bir topuklu ayakkabı seçmenizde fayda var.  Bu spor kombinlere, hareket özgürlüğü sağlayan sezonun en favori modeli bel çantalarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gece elbisesi veya tulum tercih edenler ise ince zincirli hem clutch hem de  çapraz kullanılabilen zarif modeller tercih edebilir.

ASİL KADİFE

Kadifenin etkisini 2017 yılında oldukça trend parçalarda gördük. Yeni yılda da etkisini sürdürmeye devam edecek. Yılbaşına kapalı şık bir restoran da yemek yedikten sonra dostlarınızla eğlenerek girecekseniz eğer kadife doğru tercih. Yeni sezonun gözdesi kadife kumaşlar yılbaşı konseptine de çok uyuyor. Kırmızı, bordo veya siyah kadife bir elbiseyle şıklığınızı asaletle birleştirebilirsiniz. Elbise giymeyi klişe buluyor ve başka bir tercih yapmak istiyorsanız, kadife tulumlara göz atın derim. Dokusu gereği sizi sıcak tutacak kadifeyi, smokin takım olarak seçebilir, ayağınıza giyeceğiniz stilettolarınızla maskülen bir görünüm elde edebilirsiniz. Seçim sizin.

PUL PAYET ŞIKLIĞI

Işıl ışıl yılbaşı konseptine uygun pul payet şıklığı sezonun starları arasında. Bir çok global markada örnekleri olan bu parçalar kurtarıcınız olabilir. Payetli bir etekle ince bir trikoyla veya büstiyerle kombinlerseniz eğer çok şık ve yeni nesle uygun bir tercih yapmış olacaksınız. Ya da payetli elbisenizle giyeceğiniz kısa çorap botlar harika bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır. Tercih ettiğiniz payetli kombini daha natürel bir makyajla kullanmalısınız. O gece göz hapsine maruz kalacağız kesin. Dore, siyah, mavi, yeşil ve mor renkler payetli tasarımlara çok yakışmakta.

ULTRAVİYOLE ENERJİSİ

2018’in rengi ultraviyole ( Mor ailesinden )seçildi. Bu rengin oldukça güçlü bir enerjisi var. Yeni yıla girdiğimiz bu gecede genç, dinamik enerjinizi yansıtmanın en doğru yolu. Elbiselerden tulumlara, midi eteklerden saten bluzlara her parçada tercih edebileceğiniz ultraviyoleyi kombinlemekte zorlanmayacaksınız. Birçok ulaşılabilir düzeyde moda algısı yüksek mağaza vitrinlerinde yerini aldı bile.

ERKEKLERİN DİKKATİNE

Kadınlar şıklık yarışına girmişken sizin sönük kalmanız yapılacak en son şey. Bu yıl, gece giyilebilecek şık parçalarda, 70’lerin esintilerine oldukça sık rastlıyoruz. Kadife  detaylar, payetler ve deriler sezonun en dikkat çeken parçalarında bir araya getirilmiş. Stil sahibi bir erkeğin gece dışarı çıkarken şıklığının tamamlayıcısı olarak kullandığı kravatlar ve papyonlar da her sezon olduğu gibi bu sezon da tüm kombinlerin tamamlayıcısı. Gideceğiniz mekâna göre konforlu ve tarz görünüme sahip olmak çokta zor değil. Eğer tercihiniz takım elbiseden yana ise kadife yakalı blazerlar tam size göre. Centilmen görünümle her kadının beğendiği ve dikkatleri üzerinize çekecek bir stil sergileyebilirsiniz.  Daha spor bir tarzınız var ise dar kesimli Jean altına beyaz şık spor ayakkabı giyebilirsiniz ama üzerine gömlek ile birlikte triko veya tişörtle blazer ceket tercih etmeniz sizi daha karizmatik kılacaktır.

YILBAŞI HEDİYELERİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DETAYLAR

Sevdiklerimizle geçirdiğimiz kocaman bir yılı bitirip yeni umut ve mutluluklarla gireceğimiz yeni yılda, onlara aldığımız hediyeler değerli olduklarını hissettirmenin en güzel yolu. Hediye seçiminin ilk ve en önemli aşaması, karşınızdaki kişi ne kadar tanıyorsunuz? Hediye alacağınız kişi nelerden hoşlanıyor, nasıl bir yaşam temposu var, ilgi alanları neler… Bu konular üzerine biraz düşünmek doğru hediyeye bir adım daha yaklaşmanızı sağlayacak.

KLASİK HEDİYELERDEN KAÇININ

Farklılık her zaman iyidir. Eğer hediye alacağınız kişi kadınsa ofis arkadaşınız ya da daha az zaman geçirdiğiniz biri ise işiniz zor gibi görünse de korkmayın. Kıyafet alma fikrini unutun derim. Çünkü sevdiği bir kıyafeti bulana kadar çok zaman harcayabilir ve yine de onun zevkine uymayan bir parça seçmiş olabilirsiniz. Onun yerine yeni yılını planlaması için ona tatlı bir ajanda alabilirsin böylelikle her sabah ajandasını kullanırken kaleminin ucunda seni hatırlayacak.

İÇTEN BİR DETAY EKLEYİN

Hediyenin kendisi bir yana hediyeleri özel kılan, aslında hediyeyi veren kişidir. Dolayısıyla hediyenizde sizi hatırlatacak detaylar bulunması da şart. Yazacağınız samimi bir not, ellerinizle yapacağınız özel bir paket ya da pakete iliştireceğiniz ikinizin bir fotoğrafı, hediyenizi çok daha özel bir hale getirebilir.

YARATICI OLUN

Sevdiklerinize hediye alırken monotonluktan uzak olun ki kendini değerli hissetsin. Parfüm, gömlek, saat alacaksanız bile kişiselleştirilmiş olanlarını tercih edin. Tasarımcıların koleksiyonlarını tercih etmeniz karşı tarafı mutlu edecekir. Gömleğin yakasında ya da kol düğmesi detayında isminin ya da soyadının baş harflerini yazdırın ki daha yaratıcı olun. Kız arkadaşınıza sevgilinize, eşinize hediye alırken kozmetik markalarına göz atın. Markaların kapsül koleksiyonlar halinde hazırladıkları paketler bir kadının asla hayır diyemeyeceği bir hediye olacaktır.