Yerçekimine meydan okuyan ev!

YELİZ COŞKUN

yeliz.coskun@aksam.com.tr

Ankara ve Antalya’dan sonra ‘Tepetaklak Ev’ İstanbul’da… Hatta fotoğraf âşıklarının ve Instagram kullanıcılarının favorisi oldu bile. Buzdolabından yatağa, dolaptan abajura her şeyin ‘ters’ tasarlandığı eve gittik ve dünyamız tersine döndü!

Maslak’ta gökyüzüne uzanan dev binaların arasında tepetaklak olmuş minik bir ev! Gören bir daha dönüp bakıyor. 75 metrekare üstüne kurulan oda sayısı 2+1 olan bir ev. Ev deyip geçmeyelim. Dışarıdan baktığınızda bile çatısı yerde. İçeriye girdiğinizde tavanı ayaklarınızın altında, tabanı ise kafanızın üstünde! Yani baya değişik!

Gidin, görün; fotoğraf arşivinizi mutlaka renklendirin derim. Alışılmış Instagram karelerini bir kenara bırakın, bunlar beğeni

Rekoru garantili fotoğraflar…

Ankara’da yaklaşık 3 yıl önce Neşeli Köy adıyla bir çiftlikte hayata geçen projenin ve Antalya Muratpaşa’daki Ters Evi’n İstanbul’daki ayağı diyebiliriz. Mobilyalar, beyaz eşyalar, dolaplar, abajurlar her şey. Yurtdışından esinlenen yapı, aslında çocuk odaklı düşünülmüş. Ancak yenilikçi ruha sahip olan biz gençler (hatta daha da büyüklerimiz) elbette bu fırsatı kaçırmıyoruz. Bu arada öğreniyoruz ki; fotoğraflara bakınca bir yerlere ‘yapışacaklarını’ düşünen minikler, tepetaklak eve geldiklerinde birazcık hayal kırıklığı yaşıyorlarmış…

EŞYALARIN HEPSİ GERÇEK MONTAJLARI SAĞLAM

Çatısını ters gördüğümüzde ‘Nasıl yani?’ dediğimiz evin merdiveninde ziyaretçiler için bir not var. ‘Tepetaklak olmak için fotoğraflarınızı çekim sonrasında 180 derece çeviriniz’ yazıyor. Evin sırrını öğrenmiş olsak da içine girdiğimizde şaşkınlığımız arttı. Ancak kafanıza her an bir şey düşecekmiş gibi hissetseniz de ev öylesine derli toplu, öylesine temiz ki… Tek kelimeyle muazzam! 2+1 bir evde olabilecek her şey bu evde var. Üstelik tüm dekorasyon ürünleri, beyaz eşyalar falan gerçek. Ama şunu belirtelim; beyaz eşyaların motorları ağırlık yapmaması için çıkarılmış. Eşyaların montajında ise en ufak şeyler bile düşünülmüş. Tepemize yıkılacak gibi olan çift kişilik yatağın dayanıklılığını bile 7 usta asılarak test etmiş. Sonucun sağlam olduğuna inandığım için başladım evi oda oda gezmeye. Buzdolabını açmaya, yatak odasındaki yatağa, salondaki koltuğa uzanmaya çalıştım. Ortaya da şahane kareler çıktı. Evden çıktığınızda ise o kadar terslikten sonra başınız dönmüyor değil! Tepetaklak Ev’in ziyaret ücreti 20 TL, öğrenciye 15 TL. Hafta içi pek yoğunluk yok. Yani dilediğiniz kadar fotoğraf çekebilirsiniz.