Yeni yılda ilk değişimi gardırobunuzda yapın

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Yeni yıl, yeni umutlar, hedefler ve birçoğumuz için değişim isteğiyle başladı. Peki, stilinizi ve gardırobunuzu yenilemeye ne dersiniz?

Kış sezonu gardırobunuzun en yoğun ve hantal oldu bir dönem o yüzden en kullanışlı ve trend ürünleri ön plana çıkarıp, gitmesi gerekenleri ayırmak sizi oldukça hafifletecektir.

Özellikle kış aylarında doğru dokuda ürünler seçmek, enerji veren renkler giyip artı konforlu olmak ruh halinizi bu kötü havalarda pozitife çevirmek için oldukça önemli.

Kat kat giyinip bol bol aksesuar kullandığımız bu aylarda her stil ve kombin için farklı ürünler kullanmaktayız. Hâl böyle olunca her ürün grubunun ve aksesuar çeşitlerinin doğru yerleştirilmesi ve gruplara ayrılması, doğru zamanda doğru parçaları bulmak adına önemli. Aradığım ürünü bulamadığım anlarda ne kadar kafaya taktığımı, giyinmeye düşkün bir karakter olarak kendimden biliyorum.

KİM GİTSİN, KİM KALSIN?

• İlk adım için yanınıza bir not defteri alın ve kaldıracağınız ürünleri hangi pakete ve nereye yerleştireceğinizi yazmanız adına önemli, sonra o ürünleri nereye kaldırdığımızı hep unutuyoruz.

• Her ürün grubu için bir alan tanımlayın eğer kıyafet odanız var ise biraz daha şanslısınız ama sadece gardırobunuz var ise önceliklerinize göre karar vermek gerekiyor.

• Plaza çalışanı iseniz iş kıyafetleri ön planda olmalı, hafta sonu veya davet elbiseleriniz daha küçük yer kaplamalı.

• Kış aylarında genelin tercih ettiği siyah, lacivert, koyu kahve gibi tonlar yerine daha canlı renkler olan kırmızı, turuncu, yeşil gibi renklerle ön planı çıkın.

• Ayırma işlemlerini yaparken eski bedeninizdeki ürünleri direkt çıkartın, diyet sonrası kaldırdığınız yerden çıkarırsınız.

• Yeni aldığınız ürünleri eskilerle nasıl kombin edeceğinizi bu işlemler sırasında deneyebilirsiniz.

• Çok yer kaplayan mont, kaban ve ceketler arasında tercihinizi yapın ve en kullanışlı olanlar kalsın. Önünüzde yeni bir kayak tatili olsa bile bu tarz ürünleri hiç gardıropta bekletmeyin. Yatak altında baza da ya da kıyafet dolabınızın da kör bir noktada yer bulun.

• Gardıropta değişim yapmaya karar verdiğiniz gün, yakın arkadaşınız veya size karar verirken destek olacak bir aile bireyi olması sizi hızlandıracaktır.

• Bu işlemler sonrası hala sıkışık askılar var ise bu çalışma pek amacına ulaşmamıştır demektir.

• Yenilenmek için hoşça kal demeyi öğrenmek gerekiyor ve farklı stillerde parçaları kullanıp gelen tepkileri değerlendirmek iyi bir adım olacaktır.