Yeni gözde kayak merkezi Bozdağ

Dünyada tek traverten oluşum Pamukkale'den sonra Denizli, ikinci beyaz merkezi oluşturdu. Bozdağ Denizli Kayak Merkezi adıyla bu yıl misafirlerini kabul eden kayak merkezini Denizli Büyükşehir Belediyesi yaptırdı. Denizli'yi kış turizminde de önemli bir merkez haline getirmek hedefiyle yaptırılan Tavas İlçesi yakınlarındaki kayak merkezi merkeze 75 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

ZEKİ GÜMÜŞ / zeki.gumus@aksam.com.tr

Nikfer Köyü sınırları içinde yer alan Bozdağ’ın 2 bin 420 metre yüksekliği bulunuyor. Toplam uzunluğu 13 kilometre olan  9 adet piste sahip kayak merkezi bu yıl birçok kar tatilcisinin uğrak merkezi haline geldi. Ege’nin en büyük kayak merkezi olma unvanını da elinde bulunduran merkezde  telesiyej, teleski ve yürüyen bantlar da bulunuyor. Saatte 2 bin 500 kişinin taşınabileceği mekanik tesislerde ziyaretçilerin günübirlik tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal yapılar da bulunuyor.

Kültür turizmi

Uzun yıllardır hizmet veren tesis, bu yıl daha da geliştirilerek ziyaretçilerin hizmetine sunuldu. Kasım ayından, mayıs ayına kadar kar yağan bölgede kar kalitesinin önemli kayak merkezlerine göre kimi zaman daha iyi oluyor. Ayrıca bölgenin kültür turizmi potansiyelinin yüksek olması da buraya ayrı bir avantaj sağlıyor. Bozdağ bölgesi günlük kullanıma daha uygun olduğundan konaklamaları Denizli merkezde yapabilirsiniz. Hem konaklama hem de yemek kalitesi oldukça yüksek. Denizli’ye gelmişken kültür noktalarını gezmeyi ihmal etmeyin. Pamukkale Travertenleri’nin her mevsim sıcak olan suyundan faydalanabilirsiniz. 

Gezilecek yerler

Honaz Dağı Milli Parkı: Honaz Dağı, Denizli ilinin güneydoğusu boyunca, Ege ve Akdeniz’i ayıran doğal sınır olarak uzanan bir dağ olup 1995 yılında millî park ilan edildi. 2 bin 571 metre yüksekliğe sahip olan Honaz Dağı, Ege’nin en yüksek zirvesi olma özelliğine sahip.

Hierapolis Antik Kenti: Denizli’ye 18 kilometre uzaklıktadır. Burada birçok tapınak ve dini yapılar bulunuyor. Bergama’nın kurucusu Telephos’un karısı Hiera’dan dolayı, Hierapolis adını aldığı tahmin ediliyor.
Laodikya Antik Kent: Denizli’ye 6 kilometre uzaklıkta bulunan antik kent ve Lykos Irmağı’nın güneyinde kuruldu. Kente Antiokhos’un karısı Laodike’nin adı verildi.

Karahayıt Kaplıcaları: Denizli’ye ve Pamukkla’ye uğramışken hemen yanıbaşlarındaki kaplıca köyü Karahayıt’a uğramadan dönmeyin. Karahayıt’ın şifalı suyunun, sindirim sistemi, mide, bağırsak, karaciğer, safra yolları gibi rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor. 

Pamukkale Arkeoloji Müzesi: Hierapolis kentinin büyük yapılarından Roma Hamamı, 1984 yılında, Hierapolis Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzede, bölgede çıkan eserler sergileniyor.

Bölgede ne yenir? 

Denizli’de yemek denince ilk akla gelen kuyu kebabıdır. Özellikle Bayramyeri’ndeki restoranlar çok lezzetli kebaplar yapıyor. Bunun dışında Denizli pidesini ve tahinli pideyi mutlaka denemelisiniz.

Denizli’ye nasıl gidilir?

Denizli’ye Bursa-Balıkesir-Alaşehir-Buldan üzerinden veya Adapazarı-Bilecik-Kütahya-Afyon üzerinden karayoluyla ulaşabilirsiniz. Havayoluyla gidecekseniz, Denizli Çardak Havalimanı’ndan ulaşım sağlayabilirsiniz. Çardak dışında Dalaman Havalimanı 190 km, İzmir Adnan Menderes 240 km’dir. Hem kayak hem de kültür turizmi yapmak isterseniz Denizli- Bozdağ kayak tesislerini tercih edebilirsiniz.