Yemekleri de onlar yapıyor, tabakları da

NUUP, orman içine gizlenmiş bir mücevher gibi Marmaris'in yemyeşil doğası ile ünlü Çamlı Köyü'nde, yüksek standartları, sade ve şık tasarımı, konforu, lezzeti ve huzuru buluşturduğu hizmet anlayışı ile misafirlerini ağırlıyor. Üstelik mutfak ekibi hem yemekleri hem de bu yemeklerin servis edileceği özel tasarım tabakları da burada bulunan tasarım atölyesinde kendileri yapıyor.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

Asırlık ağaçların ve derelerin arasına, doğal dokuyu koruyarak hayata geçirilen ve İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi (SKOOP) 'Çevre Dostu İşletme' belgesi bulunan NUUP Hotel'in tasarımı, misafirlerini büyülüyor. Ayrıca işletmenin şık restoranı Sento'da kullanılan sunum tabakları da mutfak ekibinin ellerinden çıkıyor. Krei Atelier'de günler boyu seramik çamurlarını işleyerek hazırladıkları birbirinden özgün el yapımı tabaklar, burada yaratıcılığın tabaktan başladığını kanıtlıyor. Bünyesinde, 28 odalı NUUP Hotel'in de bulunduğu tesis, seçkin menüsü ile hizmet veren fine-dining restoran Sento by NUUP, eşsiz tatlılar ve zengin kahvaltı seçenekleri sunan NUUP Patisserie, yaratıcı atölyelere ev sahipliği yapan ve özgün tasarımların satışa sunulduğu Krei Atelier ve bahçeden tabağa taptaze ürünlerin yetiştirildiği NUUP Farm ile misafirlerine birçok ayrıcalıklı deneyimi bir arada sunuyor.

TAMAMEN DOĞAYA SAYGILI BİR YAKLAŞIM

Yeni sezonuna Gault&Millau Modern Cuisine ödüllü Şef Tacan Oruç ve ekibinin özgün tarifleri ile güçlü bir giriş yapan Sento by NUUP, tamamen doğaya saygılı bir yaklaşımı benimsiyor. NUUP Farm bahçelerinden, yerel üretici ve kooperatiflere, ormanın mucizelerinden, denizin sunduklarına kadar tüm ürünlerin 50 kilometre karelik bir alandan temin edildiği mutfakta, şık ve lezzetli sunumlar, Casual Dining porsiyonlarda "Fine Aegean Cuisine" konsepti ile servis ediliyor. Misafirler menüden istediği lezzeti seçebildiği gibi, dilerlerse şefin 'Karadan', 'Denizden' ve 'Tarladan' olmak üzere sunduğu tadım menülerini deneyimleyebiliyor.

200 YILLIK EKŞİ MAYA MUCİZESİ

200 yıllık ekşi mayalı hamur ile yoğrulan özel ekmeği, bu benzersiz gastronomi deneyimini taçlandırıyor. Ünü her geçen gün büyüyen, ekşi maya ekmeğini satın almak ve deneyimlemek için çevre il ve ilçelerden misafirler Nuup Patisserie'yi ziyaret ediyor. Kahvaltı ile başlayan saklı cennet içindeki gastronomi yolculuğu, akşam yemeğine kadar şölen tadında devam ediyor. Tesis, asırlardır gölgesinde oturanlara şifa dağıtmış ulu çınarın ev sahipliğinde, kuğuların, renk renk ördeklerin keyifle süzüldüğü gölet etrafında, mekânın zengin menüsünden özgün lezzetler sunuyor.