Yeme de yanında yat

SİBEL ATEŞ YENGİN
sibel.ates@aksam.com.tr

Pastane kültürüne farklılık katan lezzetleri ve görsel şölene dönüştürdüğü sunumlarıyla bir pastadan fazlasını sunan Arnavutköy’deki Cutie Cake Co.’nun sahibesi Tuğana Okan, pastacılık serüvenini anlattı. 

ŞİRİN Mİ ŞİRİN CUTIE CAKE

Çocukluğu, özenle süslenmiş kalabalık aile sofralarında, birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılar arasında geçmiş Tuğana Okan’ın. Günün her saatine özel hazırlanmış yemekler ve tatlılar arasında büyümenin sonunda Tuğana Okan’ın da kariyeri şekillenmiş böylece. Hayallerini süsleyen tek şey bir pasta dükkânı açmak olmuş. Küçüklüğünden beri yurt dışında en özel ve en güzel pastaneleri gezerek özel tatlar keşfedermiş. “O tatları kendim dener, evde hep bir şeyler üretirdim” diyen Tuğana, okulunu bitirdikten sonra ailesinin de desteğini alarak çocukluk hayali olan “Cutie Cake”i kurmuş. Şirin mi şirin mi Cutie Cake’i açmadan önce epey araştırma yapan Tuğana birtakım özel çalışmalara da katılmış. 

LEZZETE ODAKLI

Aile yadigârı tarifleri, kaliteli ürünleri ve profesyonel ekibiyle pastaları birer  sanata eserine dönüştüren Cutie Cake Co.; doğum günlerine yeni lezzetler keşfederek girmek isteyenler için mükemmel bir adres, benden söylemesi… Cutie Cake’nin benzerlerinden farkı, mahalle arasında olup da sadece lezzete odaklı butik anlayışında hizmet vermesi. Sözü fazla uzatmadan Arnavutköy’deki sevimli Cutie Cake’in sahibesine sözü verelim. “Her şeyden önce sağlıklı beslenmenin bilinciyle hareket ediyoruz. Kaliteli ürünler kullanmaya özelikle dikkat ediyoruz. Çünkü bizim için öncelik insan sağlığı. Kişiye özel tasarım pastalarımızın dışında, her gün vitrinimizde tatlı, tuzlu ürünlerimiz, keklerimiz, poğaçalarımız, el yapımı kruvasanlarımız, çay saatlerimiz, cheesecake’lerimiz, eklerlerimiz ve daha bir sürü ürünlerimiz müşterilerimizle buluşuyor. 

KİŞİYE ÖZEL PASTALAR

Cutie Cake, özel ürünlerinin dışında kişiye özel siparişler de yapıyor. Her birinin farklı formülü ve reçetesi olan pastaların lezzetinin sırrı; günlük taze meyve ve sebze kullanılması. Tuana Okan bu noktada devreye girip “Pastacılıkta en önemli malzemelerden biri olan süt ürünlerinin de 1. sınıf kalitede olmasına dikkat ediyoruz” diyor. Sevimli butik pastaneden, büyük işler çıkaran Cutie Cake’nin sahibesini bulmuşken onun favori ürünlerini soruyorum. “Bu soruya cevap vermek benim için gerçekten çok zor, çünkü hepsinin lezzeti birbirinden farklı. Oreolu çilekli rulo pastamız, ekler ve milföyümüz gerçekten çok lezzetli ve benim de favorilerimden.”