Yazın olumsuz etkisini cildinizden silmenin tam vakti!

Sonbahara girdiğimiz bu günlerde güneşin ve denizin yıprattığı cildi onarmak gerektiğini belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer; ölü hücrelerden kurtulmak, güneş lekelerinin giderilmesi ve kolajen takviyesi gibi konularda yapılması gerekenleri anlattı.

MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber tuzlu su, güneş ve rüzgarla yıpranan cildi yenilemek ve soğuk havalara hazırlamak büyük önem arz ediyor. "Yaz aylarında dış etkenler nedeniyle deri ve deri altı belirgin olarak suyunu kaybeder. Deri kurur, matlaşır ve lekelenir. Bu yüzden yaz sonu cilde dışarıdan takviye yapmak önemli." diyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer kış aylarının yaklaştığı sonbaharda cilt bakımlarının tamamlanması konusunda uyarılarda bulundu.

Yaz boyu cilt üzerinde biriken ölü hücrelerin temizlenmesi gerektiğini belirten Yavuzer, "Yaz periyodu cildin kurumasına ve yıpranmasına neden olduğu için deri ve deri altı nemlendiricileri, uygun probiyotik kullanımı, kolajen yapısında azalma varsa kolajen artırıcı işlemler ve yazın sıcaklık etkisi ile birlikte daha genişleşmiş olan porların temizlenmesi ilk etapta yapılması gerekenler. Güneşin de etkisi ile birlikte cildimizde meydana gelen lekelerin azaltılması ise başlı başına büyük bir kısmı oluşturuyor. Öncelikli olarak deri altının beslenmesi, uygun besleyicilerin verildikten sonra lekelere yönelik lazer tedavileri yaz sonrası yapılması gereken tedavilerin başında yer alıyor." şeklinde konuşuyor.

KOLAJEN TAKVİYESİ ÖNEMLİ

Kış gelmeden önce yapılabilecek uygulamaları paylaşan Prof. Yavuzer şunları aktardı: "Nem enjeksiyonu- Volite: Yılda bir veya iki kez yaptırdığınızda deri altı hidrasyonunu sağlayan bir uygulama. Uygun dozda yapıldığında deri yaşlanmasında belirgin yavaşlatıcı özelliğe sahip. Saf DNA enjeksiyonu: Saflaştırılmış DNA enjeksiyonları deri altının nemlenmesi, beslenmesi ve kolajen üretiminin tetiklenmesini eş zamanlı olarak sağlar. Yüzeysel kimyasal peelingler ve profesyonel bir cilt temizliği de yaptırılabilir. Nanolazer peeling: Lazer yardımı ile gerçekleştirilecek yüzeysel peeling işlemleri hem üst tabakayı temizler hem de sağladığı uyarı ile derinin yenilenmesini sağlar. Kolajen takviyesi önemli. Kürler halinde kolajen takviyelerinin C vitamini ve hyaluronic asit ile birlikte alınması derimizin daha canlı olmasını sağlar. Yeni nesil radyofrekanslar da eski teknolojilerden tamamen farklı. Bunlarda dokularda hasar yaratmadan kolajen üretimini tetikliyor."

SON MODA GÜZELLİK SIRLARI

Estetik cerrahi ve işlemlerdeki talep tüm dünyada artmaya devam ediyor. Yaş ortalaması giderek büyüyen dünya nüfusu, artan teknolojik yenilikler ve konu ile ilgili değerli araştırmaların varlığı estetik endüstrisinde yenilikleri beraberinde getiriyor. Hızla ilerleyen güzellik sektöründe kabul gören uygulamaları paylaşan Prof. Yavuzer, son günlerin dikkat çeken güzellik uygulamalarını şöyle sıraladı:

BBL: BBL'de değişik filtrelerle pek çok işlem gerçekleştirilebiliyor. Tercih edilen filtreye göre deri ve deri altında sıkılaşma, yüzdeki yaşlılık ve güneş lekelerinin giderilmesi, yüzdeki ve gövdedeki damar genişlemelerinin tedavisi, istenmeyen tüylerin yok edilmesi, bacak-kalça-kol gibi gevşemeye daha yatkın bölge dokularının sıkılaştırılması elde edilir. BBL, özellikle ABD'de leke tedavileri için tercih edilen yöntemlerden biri. BBL leke tedavisinde 15 gün ara ile 6 seans uygulama yapılır.

BBL Hero: BBL Hero ile artık çok daha fazla enerjiyi çok daha hızlı, çok daha kolay ve hasar bırakmadan verebilmek mümkün. Arttırılmış enerjisi ve soğutma teknolojisi ile BBL Hero eskiden BBL ile alışagelmiş olduğumuz sonuçların çok daha ötesini bize kısa sürede vermekte.

Sofwave: Yaşlandıkça cilt, daha ince bir hale gelerek elastikiyetini kaybeder. Böylece ciltte, ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşur. FDA onaylı Sofwave adı verilen yeni bir teknoloji, daha genç görünmeyi her zamankinden çok daha kolay bir hale getirdi. Bütün cilt tipleri için güvenli ve etkili. Sofwave, cildin dış tabakası korunurken, kırışıklığı gidermek için en uygun derinlik olan orta dermiste 1,5 mm ısı üreten benzersiz bir senkronize ultrason paralel ışın dizisi teknolojisi kullanır. Yayılan ses dalgaları, ısıya dönüştürülerek tedavi bölgelerinde cildin kendi kendini iyileştirmesine neden olur. Ve ciltteki kolajen yenilenir, bu da ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltarak daha pürüzsüz ve sıkı bir cilt görünümü oluşturur. Sofwave tedavisi ortalama 35-40 dakika kadar sürer.

Danish Skin: Fraksiyonel lazer teknolojisinin geldiği son noktalardan birine sahip bu cihaz özellikle deri üstündeki düzensizlikler ve ince kırışıklıklar için tercih ediliyor. Yüzeysel bir lokal anestetik krem uygulamasını takiben deri kalitesinin arttırılması istenilen bölgedeki deri kalınlığı, rengi ve özelliklerine uygun olarak belirlenecek enerji ayarları ile lazer uygulaması yapılır. Hafif düzeyde ağrıya neden olan bu uygulama yaklaşık 30 dk içerisinde tamamlanıyor. Yaş sınırı olmayan bu uygulama genç bireylerde eski sivilce izleri için, orta yaşlarda özellikle göz altı torbalanmalarının azaltılmasında, ileri yaşlarda ise boyun ve dekolte bölgesinin düzeltilmesi için tercih ediliyor.

Coolaser: Gelişmiş bir lazer teknolojisi olup amacı deriyi yakmadan üst tabakanın uzaklaştırılması. Bu işlem sonrasında alttan yeni, daha parlak ve pürüzsüz bir cilt gelişimi meydana gelir. En sık yüz ve el sırtına uygulanan bu özel lazer enerjisi sadece derinin üst tabakasını almakla kalmaz aynı zamanda derin tabakada mesajcı proteinleri aktive ederek yenilenme sürecini hızlandırır. Uygulama seans sayısı 1-6 arasında, seans aralıkları ise 20 ile 40 gün arasında değişir.