Yazın en trend renkleri

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Bu sezon son yılların en renkli yazı bizi bekliyor. Kıyafetlerinizi canlandıran ve teninize güç veren renkleri doğru seçmek sizi her zaman bir adım öne çıkaracaktır. Alışveriş öncesi sizlere yardımcı olacağını düşündüğüm trend renklere gelin beraber bakalım.

Menekşe: 

Bu yazın en çok sevilen renklerinde biri menekşe ve tonları olacak. Üç farklı ton nüanslarıyla bu sezonun starı olacak. (Açık, orta ve güçlü menekşe tonları). Her ten renge göre nüanslar var. Çok beyaz tene güçlü bir menekşe tonu tercih edebilirsiniz. Esmer tenliler açık tonları rahatlıkla tercih edebilir. Nüanslarla oynayıp tek renk kombinler oluştura bilirsiniz. Menekşe tonlarını beyaz, gri, krem renkleriyle kombin yapıp, hoş bir harmoni sağlaya bilirsiniz.

Sarı: 

Trend renk listemizde güneşin rengi, sarı da ilk sıralarda yer alıyor. Aslında her sene listemizde olan bir renk fakat bu yıl favorilerimizden. Bu senenin nüansı biraz daha soğuk bir sarı olacak ya da tam tersi, Retro sarısı yani daha baskın ve etkili.

Sarıyı hangi renklerle kombin edebileceğinizi düşünüyorsanız, sarıya uygun renkler jean mavisi, asker yeşili, kahverengi ve bej tonlarıdır. İddialı kombin tercih ederseniz, metalik gümüş rengiyle trend yaratabilirsiniz. Sarı severim ama kıyafetlerim için fazla iddialı diyorsanız, aksesuarlarınızı sarı renginde seçmenizi tavsiye ederim

Ten Rengi: 

Sezonun en cool rengi, ten rengidir. Kombininizi kendi ten renginize göre seçip özgüveninizi ortaya çıkarta bilirsiniz. Ten rengi kullanıldığı kombine göre, bir yandan doğal güzelliğinizi diğer yandan da seksi tarafınızı ön plana çıkartacaktır. 

Kombin yaparken üst tasarımlarda ten rengi kullanacaksanız,  eteğinizi veya pantolonunuzu başka bir renkte seçin. Mesela jean ya da siyah. 

Beyaz: 

Beyaz tipik bir yaz rengidir. Yaz elbiselerinde özellikle beyaz renkte seviliyor. Gündüz ya da gece her türlü ortama kolaylıkla uyum  sağar. Beyaz şık kombinlerin olduğu gibi aynı zamanda da sportif kombinlerin rengidir. Çok beyaz tenli olanlara biraz kırık beyaz yani kemik tonunu öneriyorum. Özellikle geniş kalıplı pantolonlu beyaz takımların içine baskılı günlük tişört kullanıp, şık çanta ve ayakkabılar ile kombinlemek çok popüler.

Mavi:

Denizin rengi mavi de listemizde parlayan renklerden. Açık mavi tonları ve turkuaz rengi bu sezonda ön planda. Beyaz ve esmer tenli insanlara yakışan bir renktir. Mavi tonları gündüz hayatımızda kullandığımız en kurtarıcı renklerden biridir. Etekler ve elbiselerde mavi tercih ederseniz kombinin starını seçmiş olursunuz. Mavinin en sevdiği renk beyazdır. 

Kırmızı: 

Kırmızıya en romantik renk diyebiliriz. Çok sıcak ve iddialı bir renktir. Gündüzleri jean, beyaz ve kahverengi tonlarıyla kombin edilebilir. Akşamları ise siyahla veya tek renk kombinle öz güveninizi ortaya çıkartabilirsiniz. Rujunuzun rengini de kırmızı tonlarında seçerek baştan aşağıya güzelliğinizi ortaya koyabilirsiniz.

İZMİR’DEN HEYECAN VEREN MEZUNİYET DEFİLESİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, 2018 GenerationD mezuniyet sergisi ve yılsonu defilesinde ben de jüri olarak yer aldım. Organizasyonu ve koreografisini Akif Örük’ün üstlendiği defile açık alanda kurulan dev ve etkileyici kurulumu ile benim çok beğenimi kazandı. Jüride yer alan Tasarımcılar Derneği Başkanı Özlem Kaya ve bize eşlik eden EİB Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Burak Sertbaş da sektörümüz için ümit veren tasarım öğrencilerinin defilesi oldukça başarılı buldular. Üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan stüdyo tasarım grubunun sunumundan sonra yaklaşık 40 tasarım sunan mezuniyet öğrencilerinde dikkatimi çeken hepsinin kendilerini ağırlıkta ticari koleksiyonlara yönelik tasarımlar yapmasıydı. 

Çoğunun moda sektörümüzde başarılı olacağına eminim fakat kendilerine küçük bir geri dönüş yapmak istiyorum. Henüz öğrenci iken veya ileride bu tarz defilelerde yer alırsanız, tasarımlarda aykırı ve vizyonunuzu ortaya koyacağınız ekstrem işler yapmanız, bu tarz küçük riskler her zaman sizi artı olarak dönecektir. Üniversite öğretim görevlilerini, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun ve Rektör Prof. Dr. F.N Can Şımga Muğan’ı bir mezuniyet defilesini en profesyonel şekilde organize ettikleri için gönülden tebrik ederim...