Yaz elbiselerle çok daha güzel

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Sıcak yaz günlerine girdiğimiz bu dönemde pantolon giymek biraz sıkıcı ve konforsuz gelebilir. Bu nedenle elbiselerinizi gardırobunuzun başköşesine çıkarmanın tam vakti. 2018’in romantik, konforlu, şık ve cool elbise trendlerini ve o elbiseleri nasıl kombinlerle kullanabileceğinize gelin hep birlikte göz atalım.

DESEN ETKİSİ

Güneş açtığında enerjimiz otomatik olarak yükseliyor. Bu güzel enerjiyi tüm yaz boyunca üzerimizde taşımaya ne dersiniz? O zaman elbiselerimizi renk seçimleri ve desenlerle daha da özel kılmak elimizde. Yaz elbiselerinde en sevilen desen, çiçek desenidir. Farklı formlarda tasarlanan onlarca çiçek desenlerinden, kendinize en uygun olanı seçeceğinize hiç şüphem yok. Önemli olan vücut tipinize göre doğru desen seçimi yapmanız, iri ve uzu boylu iseniz küçük ve naif desenler, zayıf ve kısa boylu iseniz iri parçalı desenler üzerinden ilerleye bilirsiniz. Benim en favori ve sofistike bulduğum desen ise retro tropikal çiçekler.

GÖMLEK ELBİSELER

Genç jenerasyon ofis çalışanları için en uygun ve popüler elbiselerden biri gömlek elbiseler. Artık sıkıcı takım elbiselerden kurtulmanın tam zamanı. Bir çok moda tasarımcısı veya markada, gömlek elbiseler çok şık ve iş hayatına uygun kesimlerle karşımıza çıkıyor. İş gününde midi (orta uzunluk) boyunda ve kalın askılı olmasını tavsiye edebilirim. Metal dore kolye veya bileklikler ve bağlamalı şık ayakkabılar ile kombininizi tamamlaya bilirsiniz. İşten sonrası ise boyfriend kesiminde ve spor ayakkabılara özgür adımlar atmak elinizde.  

BAĞLAMALI ELBİSELER 

Bağlamalı elbiselerin en rahat elbiselerden biri olduğunu yüzlerce kadın arkadaşımdan duydum. Belden bağlamalı kemer detayı, birçok fizik tipinin iyi görünmesini sağlıyor. Bu tarz elbiselerde genelde V-dekoltesi ön plana çıkıyor. Bu kesim elbise her boyda iyi görünüyor, tercihinizi rahatlıkla midi, mini ya da maxi boyunda seçebilirsiniz. Ayakkabı seçiminde de her tip ayakkabı ile güzel bir uyum sağlayacaktır. Küçük ve orta boy kulplu el çantaları tavsiye ederim çünkü V dekolte ve belde bağlama üst kısımda yeterince dikkat çekmekte.

YIRTMACIN BÜYÜSÜ

Her türlü kesimin adına konuştuk. Şimdi güzel bir detaya gelelim. Yırtmacı olan elbiseler bana her zaman daha feminen ve hareket konforu sağlaması nedeni ile avantajlı gelmektedir. Tabi ki ortamına göre yırtmaç boyuna karar vermeyi size bırakıyorum. Özellikle midi ve maxi boyunda yırtmaç detayını tercih edebilirsiniz. Mini boyunda yeterine bacak boyu gösterdiğiniz için yırtmaca pek gerek yok. Topuklu ayakkabılar duruşunuzu toparlayacak artı eteğin penceresini daha havalı gösterecek önemli bir arkadaş.

OMUZLARIN ZARAFETİ 

Bu sezon yıldızı kesinlikle carmen yaka (omuzlar açık) elbiselerdir. Bu elbise tarzı güzel bir omuz dekoltesi sağlıyor. Kesime göre tatlı, seksi, y ada şık görünebilirsiniz. İki omuz göstermeniz size biraz fazla geliyor ise one shoulder ( tek omuz) yakayı öneririz. Carmen yakası daha bir sportif görüntü sağlarken,  one shoulder ise daha romantik bir hava katıyor.

İSPANYOL KOLLU ELBİSELER

Adından da anlayacağınız üzere bu elbise formu, her kadını daha romantik göstermekte. Her yaptığınız hareket, dans ediyormuş gibi görünmenizi sağlayacak. Özellikle yaz akşamları girdiğiniz her ortamda rol çalmanızı sağlayacaktır.  Zincirli omuz çantaları ve yüksel dolgulu ayakkabılar ile kombin yapabilirsiniz. Çünkü sizi dansa kaldıracak kişi ile sağlam adımlarda dans etmenizi sağlayacaktır.