Yatırım gardırobu alın

Eski kuralları yıkın. Klasik parçaları stoklayın, sizi çok yaşlı ya da genç gösterecek kıyafetlerinizi bir kenara atın. Uzun süre giyebileceğiniz parçalara yatırım yapın. İşte gardırbonuzu yeniden yaratmanın yolları…

Moda trendleri her sezon değişiyor. Bunlar bazen eğlenceli bazen komik bazen saçma bazen de düpedüz aptalca olabiliyor. Sizin amacınız; vücudunuza, yaşam tarzınıza, kişiliğinize uygun trendleri satın almak, genç ve modern bir görünüm elde etmek olmalı. Her trendi uygulamak gördüğünüz her erkekle flört etmek gibi bir şey. O yüzden seçici olmalısınız. Yoksa karmaşanın içinde kaybolursunuz. Önemli olan aldığınız giysilerin pahalı olması da değil,  güncel olması ve bu sezon bittikten sonra da giyilebilmesi. Dolabınıza bir sanat atölyesi gibi davranın ve uzun süre giyebileceğiniz parçalara yatırım yapın. 

DOLABINIZI DÜZENLEMEK Mİ İSTİYORSUNUZ? 

Dolabınızı düzenlemek istiyorsanız önünüzde iki seçeneğiniz var. Ya bir stil danışmanına başvuracaksınız ya da zevkine güvendiğiniz bir arkadaşınıza. Bunlar olmuyorsa iş başa düştü demektir. 

l Dolabınızı yenilerken size yardımcı olabilecek bir stil danışmanıyla anlaşın. Bu asla müsriflik değil. Bilgili bir stil danışmanı eşliğinde dolabınıza göre alışveriş yaparak asla aklınıza gelmeyecek bir sürü kombin yaratabilir ve bu işten oldukça karlı çıkabilirsiniz. Nereden, ne alınacağı ve nasıl saklanacağı konusunda profesyonel birinden yardım almakta hiçbir zarar yok. Bir profesyonel sizin duygularınızı incitmekte arkadaşınız kadar duyarlı olmayacaktır ve böylece size neyin yakıştığı konusunda da gerçek fikirlerini söylemekten kaçınmayacaktır. 
l Zevkine güvendiğiniz bir arkadaşınızdan size uğramasını, siz dolabınızdaki kıyafetleri denerken ağırlığını koymasını ve tamamen dürüst olmasını rica edin. (Siz de ona aynı iyiliği yapabilirsiniz). 
Beğendiğiniz kombinlerin fotoğrafını çekin. 
l Uzun bir boy aynasının önüne geçin ve bütün kıyafetlerinizi deneyin, sonra analiz edin ve kendinize sorun; "Bu kıyafet beni genç ve modern gösteriyor mu"… Cevabınız "Evet"se ikinci soru "Bunu neyle giyebilirim?" olmalı. Karıştırın ve parçaları birleştirin (buna çoraplar, ayakkabılar ve mücevherler de dâhil). Görüntünüzü sevdiğinizde hemen bir fotoğraf çekin. 

LÜKSLE SIRADANI BİRLEŞTİRİN

Şimdi dolabınızı yeni stilinize göre düzenleme zamanı. Dolabınızı kategorilere ayırın (üstler, bluzlar, elbiseler, ceketler, etekler, pantolonlar, kotlar). Bir takım yaratıp onu aynı askıya asmayı düşünmeyin bile. Eski püskü olan, yıllardır giyilmeyi bekleyen kıyafetleri dolabınızdan çıkartmakta cesaretli olun. Ve bunu her mevsim tekrarlayın. Size yakışmayan tasarım kıyafet de olsa hemen kurtulun. Bir kuruma da bağışlayabilirsiniz mesela. Tasarım olanla olmayanı, lüksle sıradanı birleştirin. Sharon Stone, VeraWang eteğini siyah GAP marka tişörtüyle birleştirip Oscar Ödülleri’nde giydiği zaman modanın tarihini yazdı. Fransız kadınlar bu tarz kombinleri yıllardır yapıyor. Mükemmel siyah basicler giyip son derece sevimli plastik bileklikler taktığınızda, kimse o bilekliğin çok ucuz olduğunu tahmin etmez. Pahalı olan bir ürünü pahalı olmayan ve ya marka olmayan bir parçayla birleştirdiğinizde, aynı zamanda demokratikleştirmiş de olursunuz. O yüzden moda züppesi olmaya gerek yok. Marka bir ceketin altına Banana ucuz bir tişört giyebilirsiniz. Fiyatının ne olduğu önemli değil, önemli olan sizde güzel durmasıdır. Pahalıyı ucuzla kombinleyin.  

KOMBİN USTASI OLUN

İşte size baskılı kombinlerle ilgili üç sır… 
l Baskıları birleştirin. Ekoseler, puantiyeler, çiçek desenleri, şeritler ve pötikareler gibi baskıları birbiriyle birleştirebilirsiniz. Fakat hiçbir şekilde hayvan baskılarını birleştirmeyin. Bir parçada ya leopar, ya zebra ya da zürafa olmalı sadece.
l Bu baskıları birleştirici bir renk paletine sahip olmanız gerekir.
l Aynı tip baskıyı birleştirmek için–çiçeği çiçekle ve ya pötikareyi pötikareyle–kesinlikle farklı ölçeklerde olması gerek.