Yaratıcı mutfağı ve keyifli dekorasyonuyla ‘Sandalyee Brasserıe’

Bu haftaki lezzet durağım, yemekleriyle olduğu kadar mavinin ve grinin hâkim olduğu dekorasyonuyla da günün her saatini keyifli bir zaman dilimine dönüştüren ‘Sandalyee Brasserie’…

‘Sandalyee Brasserie’, açıldığı günden beri şehrin nabzını tutuyor ve Etiler, Bağdat Caddesi ve Ortaköy’de hizmet veriyor. Nisbetiye Caddesi numara 96’da bulunan mekân, ‘Executive Şefleri Selim Öğünç’ün hazırladığı lezzetlerle kulaktan kulağa yayılmış. Ben de bu lezzetleri bir an önce tatmak için sabırsızlanıyorum. Masamız yemeklerle donatılıyor. Ortaya; karışık turşu, tavuklu salata ve kinoa salatası geliyor. Diyette olanların ana yemek olarak tercih edebilecekleri salatalar, çok lezzetliler ve porsiyon olarak da doyurucular. Sonra Şefin özel sosuyla servis edilen etli pazı sarma, somon füme krep, köfte, beğendili kebap, trio lahmacun geliyor. Favorim; çok hafif olan somon füme krep ve etli pazı sarma. İtalya’dan Türkiye’ye uzanan bir mutfak düşünün ve bu mutfağın içine dâhil edilmiş enfes sokak lezzetleri… İtalyan Mutfağının vazgeçilmezi Risotto’dan, Türk mutfağının vazgeçilmezi kuru fasulyeye, lahmacuna ve ev yapımı mantıya, tadına doyulmaz sokak lezzetleri kokoreçten, midye dolmaya kadar en özel lezzetleri müdavimlerine sunan Sandalyee Brasserie’nın yemeklerinin tatları damağımda kalıyor. Sıra tatlılara geliyor. Çok zengin bir tatlı mönüsüne sahip olan Sandalyee’de, tatlınızı vitrinden seçiyorsunuz. Her hafta değişen 50-55 çeşit tatlı arasından hangisini seçeceğiniz konusunda kafanız biraz karışabilir. Ben seçimi şefe bırakıyorum. Ballı cheesecake, kavun kâsesinde meyve salatası, unsuz yumurtasız frambuazlı cheesecake, ıslak kekin tadına bakıyorum. Benim favorim frambuazlı cheesecake, çok hafif ve lezzetli. 

Keyifli bir gün için...
Gelen her misafirin kendini rahat ve özel hissedeceği şekilde tasarlanmış olan Sandalyee Brasserie’da, büyük uzun masalarının mekânın iç tarafında daha sessiz ve uygun aydınlatmaların altında konumlandırılması en önemli iş toplantılarınızı bile burada gerçekleştirmenizi mümkün kılıyor. Şehrin tüm enerjisini yaşamak, kafalarını dağıtmak isteyenlere ise mekânın ön kısmında sevdikleriyle birlikte ferah atmosferin tadını çıkartmalarını öneriyorum. Gününüzü keyiflendirmek isteyenlerdenseniz, Sandalyee tam size göre. Haftanın her günü sabah 10.00’da açılan mekân, 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Kahvaltı keyfi ise saat 14.00’e kadar devam ediyor.