Yaban Mersinli Pancake

TÜREV ULUDAĞ

turevuludag@hotmail.com

Kahvaltı alışkanlıkları İngilizlerle benzeşen Amerikalılar da kahvaltıda kızarmış yiyecekler yemeyi seviyor.Çok sağlıklı beslendikleri söylenemeyen Amerikalılar, kahvaltıda tatlı ve tuzluyu karıştırmayı severler. Atıştırmalıklara bayılan Amerikalılar bu alışkanlıklarını kahvaltıda da devam ettiriyor. Beni en çok şaşırtan buzlu soğuk su içiyor olmaları.

Yaban Mersinli Pancake

- 2 yumurta

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı un

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 20 ml ayçiçek yağı

- 1/4 çay kaşığı tuz

- 50 gr yaban mersini

- 50 gr Akçaağaç şurubu

2 yumurtayı köpürene kadar iyice çırpın. İçerisine şeker ve süt ekleyip karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş un ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyin. Eğer un az gelirse birazcık daha un ekleyebilirsiniz.Yaban mersinlerini ortadan ikiye ayırıp ekleyin.Yaban mersininin faydaları saymakla bitmez.

Tavaya ayçiçek yağını koyun ve ocağın altını yakın. Yağ kızgınlaşınca büyük bir kaşıkla tavaya koyun çift tarafını da pişirin. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Kahvaltı Tabağı

- 2 uzun sosis

- 1 adet patates

- 3 yumurta

- 20 ml süt

- Tuz

- Pul biber

l Pastırma l 100 ml ayçiçek yağı

Büyük porsiyonlar kahvaltıya da yansımış durumda. Genel olarak domuz sosis ve Bacon(domuz pastırması) kullanılıyor. Ben bize uygun olsun diye, dana sosis ve pastırma kullandım. Portakal suyu, kızarmış ekmekle bu muhteşem tabağı afiyetle yiyorlar. Patatesleri küp küp doğrayın. Rendeleyerek de pişirebilirsiniz. 3 adet yumurtanın üzerine sütü ekleyip bir kapta çırpın. Yumurtayı sadece kızarmış yumurta olarak tükebiliyorlar. Aynı tavada sosis ve pastırmayı kızartın. Bütün hepsini aynı tabağa koyun. Leziz tabağımız hazır.