VİZYONDAKİLER:'Ölüm Emrini' Kim Verecek?

Başak Bıçak
basakbicak@gmail.com

Nisan’ın ilk haftasında salonlar yine dopdolu! Yerli komedilerden, korku türünün iyi örneklerine ve güçlü yapımlara kadar pek çok film, sinema salonlarında seyircisini bekliyor.

Ölüm Emri

Gavin Hood’dan, başından sonuna gerilim yüklü bir askeri operasyon filmi… Kenya-İngiltere-ABD üçgeninde geçen Ölüm Emri, üç devletin ortak yürüttüğü bir operasyon üzerine kurulan hikâyesiyle seyircisini diken üzerinde tutuyor. Operasyonun ana merkezini oluşturacak evin yanında yaşayan küçük bir kızla açılan film, soluksuz bir diplomasi trafiğine sahne oluyor. Yıllardır aranan bir grup teröristin toplandığı evi bulan bir istihbarat örgütünün ve hükümet yetkililerinin saldırı niyetleri sebebiyle tırmanan gerilim duygusu, bahsi geçen küçük kızın operasyonun tam ortasında kalmasıyla ayyuka çıkıyor. Aynı zamanda hayata veda eden Alan Rickman’ı son kez izleme şansı bulabileceğiniz filmi kaçırmayın.

Zoolander 2 

İlki 2001 yılında çekilen Zoolander filminin ikincisi, 15 yıl aradan sonra beyazperdede… Ben Stiller’ın yönettiği film, zamanın moda ikonu olan Derek’in, Hansel ile birlikte yeniden podyumlara dönme hikâyesini anlatıyor. Başrollerinde Owen Wilson, Ben Stiller ve Will Ferrell'ı izleyeceğimiz Zoolander 2’de, Penelope Cruz, Justin Bieber ve Milla Jovovich gibi ünlü isimler de yer alıyor.

Ölümcül Oyun

9 yaşındaki ikiz kardeşlerin estetik operasyon için evden ayrılan annelerinin yüzü sargılı bir biçimde geri dönüşüyle sakin başlayan hikaye, seyircisini ters köşeye yatıran bir gerilime dönüşüyor. İkizlerin, kadının anneleri olup olmadığına dair duydukları şüpheyle korku duygusu desteklenirken, şiddet hiç beklenmedik bir biçimde filmin odağı haline geliyor. Korkuseverleri memnun edecek bir iş, es geçmeyin!

Küçük Esnaf

Yıllardır babasını görmeyen Berhudar’ın hayatı, hem babasının vefat haberi aldığı, hem de sevdiği kızın evleneceğini duyduğu gün, bir de üzerine yüklü miktarda borcu olduğunu öğrenmesiyle alt üst oluyor. Küçük hayatlar yaşayan insanların, başlarına gelen trajikomik olayları konu edinen Küçük Esnaf’ın başrollerinde İbrahim Büyükak, Zeynep Koçak, Gupse Özay ve Cengiz Bozkurt var.

91.1

Aynı şehrin birbirinden farklı yerlerinde yaşayan üç kuşak insanın hayatlarını buluşturan film, kadrosuyla öne çıkıyor. 91.1’de, Derya Alabora, Sadi Celil Cengiz, İlker Ayrık gibi isimler var.

Baba Mirası

Babalarının vasiyeti üzerine köyde kalıp mirası hak etmek isteyen üç kardeşin, alışık olmadıkları köy hayatında başlarına gelen eğlenceli olayların anlatıldığı filmde, Yakup Yavru, Mehmet Emin Eren, Mansur Ark gibi isimler başrolde…

Azem 3: Cin Tohumu

Hürcan Emre Yılmazer’in yönettiği Azem serisinin üçüncü filmi, yine yaşanmış olaylardan yola çıkarak 1917 yılında Orta Anadolu’da, Kızılırmak kenarında bir köyde gerçekleşen olayları ele alıyor. Cin temalı korku filmlerinden sıkılmayanlara…

Yeniden Başla

Ruh Eşim (2011), Sınırsızlar Kulübü (2013) gibi filmlerin yönetmeni Jean-Marc Vallée’den duygu yüklü bir hikâye… Eşini trafik kazasında kaybeden bir adamın, duygusal çöküntü içerinde olduğu bir dönemde karşısına çıkan kadınla yakınlaşmasını ve hayata yeniden tutunmaya çalışmasını anlatan film, yönetmenin sinemasını sevenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Yeniden Başla’nın başrollerinde, Jake Gyllenhaal ve Naomi Watts ikilisi var.