Vizyondakiler

Başak Bıçak
basakbicak@gmail.com

"Yok artık!" dedirten hikâyelere hazır olun

Caner Özyurtlu’nun Yok Artık! 2’si, Emily Blunt’ın oyunculuğuyla öne çıkan Trendeki  Kız ile Pete ve Ejderhası, bu  haftanın öne çıkan yapımları…

Yok Artık! 2

Caner Özyurtlu’nun yönettiği ve bir taksicinin anlattığı olaylarla şekillenen hikayesiyle eğlenceli bir anlatım dili geliştiren Yok Artık!, ikinci halkasıyla karşımızda! Bu kez bir berber dükkânında anlatılan öykülerin etrafından gelişen film Şebnem Bozoklu, Zafer Algöz gibi oyuncuların performanslarıyla oldukça farklı ve bir o kadar da komik anlar sunuyor. Kadın erkek ilişkilerine, evlilik kurumuna, “beyaz yakalı” kavramına yaklaşımıyla Yok Artık! 2, finalde ilk filmin başarısını yakalayamasa da,seyircisini güldürmeyi başarıyor.

Trendeki Kız IMDB Puanı: 6.8

Tate Taylor’ın, Paula Hawkins'in aynı adlı çok satan romanından  sinemaya uyarladığı Trendeki Kız (The Girl on the Train), yeni boşanmış bir kadının trende karşılaştığı bir çiftle yaşadığı gizem dolu hikâyesi ve Emily Blunt’ın kusursuz performansıyla dikkat çekiyor.

Pete ve Ejderhası IMDB Puanı: 7.2

Pete isimli yetim bir çocukla en iyi dostu ejderha Elliott'ın maceralarını konu edinen Pete ve Ejderhası (Pete's Dragon), Bryce Dallas Howard ve Robert Redford gibi isimlerin yer aldığı kadrosuyla haftanın dikkat çekici filmlerinden…

Bayram Abi

Ailesiyle birlikte yaşayan Bayram isimli bir gencin platonik aşkıyla tanışabilmek için verdiği mücadeleyi anlatan Bayram Abi’nin başrollerinde Barbaros Dikmen, Ayhan Taş, Ecem Karavus ve Sinem Ekşioğlu yer alıyor.

Pamuk Prens

Arzu Balkan, Pınar Altuğ, Yağmur Atacan, Hamdi Alkan, Emel Müftüoğlu gibi isimlerin yer alıp, kendilerini canlandırdığı Pamuk Prens, Birol Güven'in yeni projesi için ikna etmeye çalıştığı Tamer Karadağlı'nın bu süreçteki hayatına odaklanıyor.

Sinema Kütüphanesi

Filmekimi’ni takip edeceklere müjde! Kitapları New York Times’ın çok satanları arasında bulunan Sarah Waters’ın ödüllü Ustaparmak romanı, Park Chan Wook tarafından Hizmetçi (The Handmaiden) ismiyle sinemaya uyarlandı. Nora Kitap’tan çıkan bu etkileyici romanı, filmden sonra mutlaka okuyun derim!

Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar mı Gelmiş?

Murat Kürüz’ün ilk uzun metraj deneyimi olan Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar mı Gelmiş, Mine ve Müge isimli

iki kız kardeşin macerasını merkezine taşıyan haftanın tek yerli animasyonu…