VİZYONDAKİLER: Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar…

Başak Bıçak
basakbicak@gmail.com

Yoğun geçen nisan ayının üçüncü haftasında on üç film birden sinemaseverlerle buluşuyor. İşte haftanın 

öne çıkan yapımları…

Avcı: Kış Savaşı

Hollywood, modern masal uyarlamalarına hız kesmeden devam ediyor. Pamuk Prenses ve Avcı ile başlattığı seriyi Avcı’nın kendi hikâyesiyle devam ettiren yapımcılar, bu kez yepyeni bir masalla karşımıza çıkıyor; Avcı: Kış Savaşı (The Huntsman Winter's War). İlk filmde tanıştığımız Avcı Eric’i (Chris Hemsworth) merkezine alan film, kötü kraliçe Ravenna’nın (Charlize Theron) kardeşi Buz Kraliçesi’nin, (Emily Blunt) ablasından kalan aynaya sahip olmaya çalıştığı öykü üzerine inşa ediliyor. Pamuk Prenses masalından referanslarla hareket eden film, meşhur avcı karakterinin hayat hikâyesi etrafında daha önce tanışmadığınız bir masal dünyasının kapılarını aralıyor. Sinemada oyalayıcı bir şeyler izlemek isteyenlere…

Kral İçin Hologram 

Dave Eggers’ın aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan Kral İçin Hologram (A Hologram For The King), Amerika’da başarısız olan bir iş adamının Suudi Arabistan’a giderek krala IT endüstrisi üzerine girişimlerini satmaya çalışmasından yola çıkıyor. Kendi ülkesinden ve yaşam tarzından epeyce uzak olan bu kültüre alışma evresinde film kimi zaman oryantalist yaklaşımlar getirse de, genel olarak eğlenceli bir anlatım sergiliyor. Başından sonuna kadar ilgiyle izlenebilecek filmin başrolünde ise Tom Hanks var. 

Saklı

Başrollerinde İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen ve Türkü Turan gibi isimleri barındıran Saklı, daha önce İki Çizgi ve Rüzgârlar filmleriyle tanınan Selim Evci’nin üçüncü uzun metraj filmi. Merkezine Türk aile yapısı ve mahalle baskısı gibi kavramları oturtan yönetmen, durağan anlatımına rağmen ilgi çekici bir hikâye anlatmayı başarıyor. Gözden kaçırmamakta fayda var.

Kor 

Zeki Demirkubuz sineması önlenemez düşüşüne devam ediyor. Geçen yıl çektiği Bulantı filmiyle büyük hayal kırıklığı yaratan yönetmenin, kişisel hesaplaşmalarının yol açtığı çıkmazdan uzaklaşamadığının kanıtı olan Kor, senaryodan oyunculuklara kadar Demirkubuz sinemasından beklenmeyecek derecede sıradan bir iş. Yakın dönem Türk sinemasının en iyileri arasında sayılan Demirkubuz sineması için endişelenmeye başlamamızın zamanı gelmiş…

Yola Geldik

Bir akaryakıt istasyonunda çalışan iki genç, kasadan aldıkları parayı gece kulübünde harcayınca çareyi kaçmakta buluyorlar. Yolda karşılaştıkları iki kişiyle birlikte yeraltı dünyasının önemli mafya lideriyle başlarını belaya sokarak eğlenceli bir maceranın içine dalmış oluyorlar. Yola Geldik’in yönetmen koltuğunda Haydar Işık oturuyor. 

Babaların Babası

Her hafta gösterime giren mafya hikâyelerine Yola Geldik filmiyle birlikte bir yenisini daha ekleyen Babaların Babası, İstanbul’un ileri gelen mafya babalarının arasındaki hesaplaşmalarını mizahi bir dille anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Ayhan Taş, Burak Satıbol’u izliyoruz.