Vizyondakiler: Eskiyi özleten bir devam filmi

Başak Bıçak
basakbicak@gmail.com

Bu hafta vizyona giren Ip Man serisinin üçüncü filmi, dövüş filmlerini özleyenlere ilaç gibi gelecek. Tercihini yerli sinemadan yana kullanmak isteyenler içinse, yetişkinlere yönelik bir animasyon film sinemaseverleri bekliyor…

Ip Man 3 

(Yip Man 3, 2015)

Efsanevi dövüş ustası Ip Man’in hayatından esinlenilerek beyazperdeye aktarılan Ip Man serisi, 3. filmiyle dönüyor. Bruce Lee gibi dövüş sanatının önemli isimlerini yetiştiren ve Wing Chun’u dünyaya tanıtan Ip Man’in hikâyesine, Herman Yau direktörlüğünde iki farklı yorum getirilmiş olsa da asıl seriyi, Donnie Yen’i başrolünde gördüğümüz Wilson Yip filmleri oluşturuyor. İkinci Çin-Japon savaşında geçen ilk filmin ardından, Usta’nın Hong Kong yıllarına ışık tutan ikinci film gibi Ip Man 3 de, 1950’lerin sonunda geçiyor. 

Kötü Kedi Şerafettin (2016)

Animasyon sinemamız için devrim yaratacak nitelikte bir filmle karşımıza çıkan Kötü Kedi Şerafettin, bu haftanın medar-ı iftihar filmi... 1996 yılında L-Manyak dergisinde doğan ve çizer Bülent Üstün’ün gerçek hayattaki kedisinden ilham alan çizgi karakter Kötü Kedi Şerafettin, Ayşe Ünal ve Mehmet Kurtuluş’un yönetmenliğinde sinemaya uyarlandı. Uğur Yücel, Güven Kıraç, Demet Evgar ve daha pek çok tanınmış ismin sesleriyle hayat verdiği film, teknik açıdan üst düzey bir işle karşımıza çıkıyor. Şerafettin’in, çatıdan attığı para sekansıyla da Yeşilçam’a saygıda bulunmayı ihmal etmeyen yapım, İstanbul detaylarıyla güzel bir seyirlik sunuyor. Zeki, çevik ve fazlasıyla “ahlaksız” yönüyle yetişkinlere yönelik olan Kötü Kedi Şerafettin, türün meraklılarını tatmin edeceği gibi, sinemacılarımız için de ders niteliği taşıyor…

Temel ile Dursun İstanbul’da (2015)

Dursun’un yalanlarına inanarak büyük umutlarla İstanbul’a gelen Temel’in komik macerasını anlatan filmin başrolünde Wilma Elles yer alırken, yönetmenliği ise İhsan Taş yapıyor.

Hep Yek (2016)

Fırat Tanış, Gürkan Uygun, Gökhan Yıkılkan ve İnan Ulaş Torun’un yer aldığı Hep Yek, âşık olduğu ünlü bir mankeni kaçırmak isteyen bir kabadayının hikâyesinden yola çıkıyor. Kaçırma görevini üstlenen Şahin’in, yolda karşılaştığı Gökhan ve Altan yüzünden başına gelenler film boyunca eğlenceli anlara yol açıyor. Hep Yek’in yönetmen koltuğunda ise Ali Yorgancıoğlu var.

Ev sinemasında bu hafta

Geçtiğimiz aylarda vizyona giren filmlerin DVD’leri raflardaki yerlerini almaya devam ediyor. Kate Winslet’ın başrolünde olduğu Düşlerin Terzisi (Dressmaker) ve Bradley Cooper’ın ünlü bir şefi canlandırdığı Çok Pişmiş (Burnt) filmlerinin DVD’leri, kaçıranlar için bu hafta yeni çıkanlarda… Robert Zemeckis’in yönettiği Tehlikeli Yürüyüş (The Walk) ise, 3D ve Blu-ray seçenekleriyle sinemaseverlerle buluşuyor. 

IMDB Puanları

Düşlerin Terzisi, 7.5

Tehlikeli Yürüyüş, 7.5
Çok Pişmiş, 6.6