Vizyondakiler: Deliormanlı gişeyi zorluyor

Nisan’ın ilk vizyon haftasında gösterime giren filmler arasından; Murat Şeker’in boks filmi Deliormanlı’sına, Cloverfield’ın devamı Cloverfield Yolu No:10’a ve Kartal Eddie’ye şans verebilirsiniz…

Deliormanlı 

Yönetmen Murat Şeker’in f ilmi Deliormanlı, seyircisini Türk sinemasında pek görmeye alışık olmadığı bir temayla buluşturuyor: Boks… 70’lerin sonunda başlayan Rocky furyası, sinemamızda 80’lerde Çetin İnanç’ın Kara Şimşek’iyle kendisine karşılık bulsa da, o günden bugüne Türk seyircisinin nitelikli bir boks f ilmiyle karşılaşması mümkün olmadı. Deliormanlı da, pek girilmeyen sulara dalıyor ve aksiyonla harmanlanmış bir boks mücadelesi sunuyor…Deliormanlı lakabıyla fırtına gibi eserken eşinin ölümünden sonra sporu bırakan Avrupa şampiyonu boksör Savaş Türkyılmaz (Sarp Levendoğlu) ile bir hata sonucu kariyeri tehlikeye giren bir gazetecinin (Birce Akalay) yollarını kesiştiren f ilm, mafyatik hesaplaşmalarla dolu bir hikâyenin üzerine kuruluyor. 

Kartal Eddie

Kartal Eddie, gerçek bir hikâyeden yola çıkan senaryosuyla haftanın en ilgi çekici yapımlarından biri olmayı başarıyor. Sporcu olabilmek için yeterli özelliklere sahip olmamasına rağmen, pek çok spor dalını deneyen ve nihayetinde yönünü kayakla atlamaya çeviren Eddie’nin (Taron Egerton) sıra dışı öyküsünü merkezine alan film, eğlenceli anlatımıyla dikkat çekiyor. Motivasyonunu kaybedenlere duyurulur!

Suikastçı

Cannes’dan En İyi Yönetmen ödüllü Hou Hsiao-Hsien’in son filmi Suikastçı, 9. yüzyılda Çin'de Tang Hanedanı'nın son dönemlerinde suikastçı olarak yetiştirilmiş bir kadının aşkıyla görevi arasında kalmasını anlatıyor. Durağan anlatımı sebebiyle herkese hitap etmeyeceğini düşündüğüm filmi, meraklılarının izlemesinde fayda var.

Cloverfield Yolu No: 10

Matt Reeves’in 2008 yılında çektiği Cloverfield’ın devamı olan Cloverfield Yolu No: 10’un yönetmen koltuğunda bu kez Dan Trachtenberg oturuyor. J. J. Abrams’ın yapımcılığını yaptığı bu gerilim türündeki bilim kurgu serisinin ikinci filmi, geçirdiği trafik kazası sonrasında gözlerini bir sığınıkta, tanımadığı ve kimyasal bir saldırı nedeniyle asla dışarı çıkamayacaklarını söyleyen iki adamla açan Michelle’in hikâyesini odağına alıyor. Filmin kadrosunda,  Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr. gibi isimler var.

Yitik Kuşlar 
Aren Perdeci’nin yazıp yönettiği Yitik Kuşlar, 1915 yılında daha önce gördükleri bir kuş için sabah erkenden ormana kaçan iki kardeşin, eve döndüklerinde köyü bomboş bulmaları durumundan yola çıkıyor. Yitik Kuşlar, Türkiye’de çekilmiş ve Ermeni Tehcirini anlatan ilk uzun metraj film…

Somuncu Baba: 
Aşkın Sırrı

Kürşat Kızbaz’ın yönettiği film, ünlü mutasavvıf ve âlim Somuncu Baba’nın ilahı aşk yolculuğunu anlatıyor. Somuncu Baba: Aşkın Sırrı’nın oyuncu kadrosunda Furkan Palalı, Ali Sürmeli, Gürkan Uygun, Saruhan Hünel, Tuvana Türkay, Fırat Tanış gibi pek çok ünlü isim yer alıyor.