Vizyondakiler / Yılın en büyük soygunu!

BAŞAK BIÇAK

basakbicak@gmail.com

Bayram haftasında gösterime giren Ocean’s 8 ve Alper Mestçi’nin yeni filmi Üç Harfliler: Beddua öne çıkan filmler oluyor…

Ocean’s 8

Daha önce Steven Soderberg imzasıyla 2001 yılında karşımıza çıkan Ocean’s takımı bu kez bambaşka bir ekiple arz-ı endam ediyor. George Clooney’nin başrolünde yer aldığı ve Danny Ocean önderliğinde imkânsız soygunların altından kalkan bir ekibin maceralarını anlatan Ocean’s serisinin yeni halkası Ocean’s 8, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Rihanna ve Helena Bonham Carter’lı kadrosuyla eğlenceli bir soygun vaat ediyor. Debbie Ocean (Sandra Bullock) ve ekibinin, New York’ta düzenlenen Met Gala’daki soygun girişimini ele alan filmin yönetmen koltuğunda ise Garry Ross oturuyor.

Üç Harfliler: Beddua

Türk korku sinemasının öne gelen isimlerinden Alper Mestçi, üçüncü filmden itibaren devraldığı Üç Harfliler serisinin yeni filmiyle gerçek bir hikâyeyi beyazperdeye taşıyor. Lise yıllarından beri arkadaşlıklarını sürdüren dört kız arkadaşın, bir şamanla tanışmaları sonrasında değişen hayatlarını ele alan Beddua, yerli korku filmlerini sevenlerin kaçırmaması gereken türden…

Yabani

Yabani (Wildling), çocukluğundan itibaren hapsedildiği tavan arasından kurtulduğunda aslında geçmişine dair öğrenmemesi gerekenleri öğrenmeye ve kendisini keşfetmeye başlayan Anna isimli bir genç kızın hikâyesini gerilim türünde ele alıyor. Fritz Böhm’ün yönettiği filmde, Liv Tyler ve Bel Powley ise başrollerde…

Atölye

Laurent Cantet’nin yönettiği Atölye (The Workshop) Marsilya yakınlarındaki bir kasabada, 7 kişinin bir atölye çalışması için bir araya gelmesi ve gruptaki genç yazar adaylarından birinin geliştirdiği hikâyenin, failinin gözünden yansıtılan toplu bir cinayet konu edinmesiyle yaşanan gerilime odaklanıyor.

Aklın Gözü

Bir grup dahi öğrencinin, geliştirdikleri teknolojiyle bir ilke imza atmasını ve bir anda kendilerini tehlikeli bir oyunun içerisinde bulmalarını anlatan Aklın Gözü (MindGamers), Andrew Goth yönetiminde karşımıza çıkıyor.

Tatlı Bela

Cem Sürücü’nün yönetmenliğini üstlendiği Tatlı Bela, kapılarının önüne bırakılan bebeğin sorumluluğunu üstlenmek durumunda kalan üç arkadaşın eğlenceli hikâyesini merkezine alıyor.

Dümdüzz Adam

Murat Toktamışoğlu’nun yazıp yönettiği Dümdüzz Adam, kendi hâlinde yaşamını sürdüren bir taksi şoförünün, normal başlayan bir günde dedesi ve yolda rastladıkları bir kadınla birlikte yaşadıklarını anlatıyor.