Vizyondakiler / Ve Nolan yeniden beyazperdede!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Christopher Nolan’ın, seyirciyi savaşın içine sokan filmi Dunkirk’ün gösterime girdiği hafta, Asya sinemasından Zombi Ekspresi ve Rock’n Roll gibi kahkaha tufanı filmler öne çıkıyor.

DunkIrk - IMDB: 9.6

Bu yılın tartışmasız en merak edilen filmi Dunkirk, uzun bir tanıtım çalışmasından sonra nihayet seyircisiyle buluşuyor. 2. Dünya Savaşının kaderini belirleyen Dunkirk (Dunkerque) Tahliyesi, her filmiyle filmografisine bir başyapıt daha ekleyen Christopher Nolan’ın, sinema teknolojisinin geldiği zirveyi kullanarak filme çektiği bir savaş dramasına dönüşüyor. 1940 yılında, Alman ordusu tarafından sıkıştırılan yüzbinlerce askerin yaşadıklarını anlatan ve ilk kez 1958 yılında İngiliz sinemacı Leslie Norman tarafından filme çekilen Dunkirk, Nolan’dan uzun zamandır beklediğimiz görkemli savaş filmine de kavuşmamızı sağlıyor. Haftanın açık ara en iyisi…

Zombi Ekspresi

Geçen yıl için hazırladığım en iyi filmler listesinde yer verdiğim ve zombi türüne etkileyici bir yorum getiren Zombi Ekspresi (Train to Busan) Train to Busan, kızını Seul’den Busan’a götürmek için bindiği trende zombi istilasıyla karşı karşıya kalan bir adam ile bir grup yolcunun mücadelesini ele alıyor.

Rock’n Roll

Bu yılki İstanbul Film Festivali’nin seçkisinde karşılaştığım ve kahkahalara boğularak izlediğim Rock’n Roll, komedi türünde farklı bir soluk arayanların tercih etmesi gereken bir film. Guillaume Canet’nin kendini oynayıp yönettiği yapım, Canet ve birlikte olduğu Marion Cotillard’ın hayatları üzerinden enfes bir hikâye anlatıyor.

Brimstone

Film, kasabaya gelen din adamından sonra işlemediği bir suçla karşı karşıya kalan bir kadının hikayesi... Martin Koolhoven’in yönetiminde karşımıza çıkan filmde Guy Pearce, Dakota Fanning ve Kit Harington yer alıyor.  

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı (Masha i Medved), Maşa adında küçük bir Rus kızı ile sirkten emekli Mişka adında bir ayının 

maceralarını ele alan, haftanın animasyon türündeki filmi…

Ruhlar Evi

Genç çiftin Tayland tatilinde yaptıkları bir yürüyüş sırasında, şeytani bir güce saygısızlık etmeleriyle başlarına gelen korkunç olayları hikayeleştiren film Rich Ragsdale’in yönetiminde karşımıza çıkıyor.

Saklambaç: Ölüm Oyunu

Samet Çakırtaş’ın yönetmenliğini üstlendiği Saklambaç: Ölüm Oyunu, bir grup gencin hafta sonunu geçirdiği korku dolu olayları konu ediniyor. 

Bezm-i Ezel

Film, Aykut Can Demirel’in yönettiği ve cin kabilesinin musallat olduğu bir kadının başına gelenleri anlatıyor.

Dünyada Bir Gece

Jim Jarmusch 1991 yılında çektiği ve beş farklı şehirde beş taksi şoförünün başından geçenleri anlattığı Dünyada Bir Gece (Night on Earth), ilk kez, yenilenmiş kopyasıyla sinemaseverlerle buluşuyor.