Vizyondakiler / Tim Burton’ın Tatsız Dünyası

Başak Bıçak
basakbicak@gmail.com

Sinema izleyicisi bu hafta seçim yapmakta zorlanabilir, zira Tim Burton’dan Fatih Akın’a, Büyük Felaket’ten, Pelé’nin yaşamına kadar pek çok film seçeneği gösterime giriyor.

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları

“Gotik yönetmen” Tim Burton, fantastik dünyasının kapılarını bir kez daha aralıyor ve Ransom Riggs’in, Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) kitabını sinemaya kazandırıyor. Çektiği hemen her filmle büyüleyici bir sinematik evren yaratan yönetmen, bu kez Burton estetiğinin gerisinde kalıyor ve alelade bir yönetmenin çekebileceği düzeyde ve sıradanlıkta bir film sunuyor. Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları, beklentilerin yüksek olması sebebiyle pek çok kişiyi memnun etmeyebilir fakat neticede ortalamanın üzerinde bir iş. Yine de görülmeli. 

Deepwater Horizon: Büyük Felaket

2010 yılından yaşanan ve son yılların en büyük çevre felaketlerinden birine sebep olan BP’ye ait Deepwater Horizon petrol platformunun Meksika Körfezi'nde infilak etmesini hikâyeleştiren Deepwater Horizon: Büyük Felaket, Peter Berg yönetiminde karşımıza çıkıyor. Filmin başrolünde Mark Wahlberg yer alırken, kendisine Kurt Russell, John Malkovich, 
Gina Rodriguez, Dylan O'Brien ve Kate Hudson eşlik ediyor.

Pelé: Bir Efsanenin Doğuşu 

Futbol tarihinin en yetenekli oyuncularından Pelé›nin bir yıldız olma yolundaki hikâyesi nihayet beyazperdede! Jeff ve Michael Zimbalist'in yönetmen koltuğunda oturduğu Pelé: Bir Efsanenin Doğuşu’nda (Pelé: Birth of a Nation) efsanevi futbolcuyu, Kevin De Paula canlandırıyor.

Elveda Berlin
Fatih Akın, son faciası 'Kesik' (The Cut)’tan sonra farklı bir hikâyeyle seyircisiyle buluşuyor. Wolfgang Herrndorfs'un çok satan gençlik romanından sinemaya uyarlanan ve çağdaş bir Huckleberry Finn hikâyesi olarak nitelenen yeni filmi Elveda Berlin’le (Tschick) Akın, bu kez durgun sularda yüzeceğe benziyor.

Tüm Sırların Sahibi Kız
Mike Carey'nin kendi romanından senaryolaştırdığı Tüm Sırların Sahibi Kız ( The Girl with All the Gifts), yakın bir gelecekte, insanlığın özgür iradesini yok eden ve herkesin insan eti yiyen birer 'aç' haline getiren bir çeşit virüs nedeniyle yok olma tehdidiyle karşı karşıya olmasını odağına taşıyor. Filmin başrolünde Gemma Artenton, Glenn Close gibi isimler yer alırken yönetmenliğini ise Doctor Who ve Sherlock gibi dizileri çeken Colm McCarthy yapıyor.

Bir Baba Hindu
Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği Bir Baba Hindu, âşık olduğu kızın peşinden Mumbai'ye giden Fadıl'ın hikâyesini ele alıyor. Filmde Sermiyan Midyat'a, Hintli Nicole Faria, Burak Satıbol, Şafak Sezer gibi oyuncular eşlik ediyor.
Lanet: Uyanış
Kemal Özdemir'in yönettiği gerilim türündeki Lanet: Uyanış, bir grup arkadaşın mezarlıkta başlayan cesaret oyunlarının kabusa dönüşmesini konu edinirken, kadrosunda ise İnanç Akbulut, Tuğba Dikmen, Mervan Tuzcuoğlu ve Nurseda Ünalacak gibi isimleri barındırıyor.