Vizyondakiler / Son yılların en parlak gençlik filmi

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Bu haftanın gişesi oldukça renkli… Gençlik komedilerinin dönüm noktası olacak Biz Size Döneriz ve merakla beklenen Kabuktaki Hayalet ise haftanın öne çıkan yapımları…

Biz Size Döneriz - Benim Puanım: 7

Cadde ve Mezuniyet’ten sonra korku türüne geçiş yaparak Mihrez: Cin Padişahı ve Rosemary’s Baby (1968) referanslı Alamet-i Kıyamet’i çeken Doğa Can Anafarta, beşinci uzun metrajında komedi türünü tercih etmiş ve oldukça isabetli bir karar almış. Zira Biz Size Döneriz, salt kendi dilini oluşturmaya başlayan bir yönetmenin elinden çıkmış orijinal bir yapım olmakla kalmayan, aynı zamanda Türk sineması adına umut veren bir iş. Gençlere yönelik konulara ve sorunlara yaklaşım biçimi, sıra dışı anlatım dili ve yerinde gözlemleriyle kaçırılmayacak bir gençlik filmi... Mutlaka görülmeli!

Kabuktaki Hayalet - İMDB:6.8

Kodansha Comics manga dizisi Kabuktaki Hayalet (Ghost in Shell), daha önce 1995 yılında Mamoru Oshii yönetiminde bir anime olarak karşımıza çıkmıştı. 90’ların en önemli bilim kurgu animeleri arasında başı çeken ve zamanla kültleşen filmin yıllar sonra gelen yeni uyarlaması, başrolündeki Scarlett Johansson’la merak uyandırmayı başarıyor.

Umut Bahçesi - İMDB: 7.1

Umut Bahçesi (The Zookeeper's Wife), 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanmış bir hikâyeden yola çıkarak, bizi “Polonyalı 

Schindler’ler” olarak adlandırabileceğimiz Zabinzky çiftiyle tanıştıran bir film. Varşova'daki hayvanat bahçesini yöneten  çift, Almanya'nın Polonya’yı işgali sırasında yüzlerce Yahudi’yi hayvanat bahçesinin bodrum katında saklayarak özgürlüğe kavuşturuyorlar. Karşımızda elbette bir Schindler’in Listesi yok ama bir dönem filmi olarak yine de oldukça ilgi çekici. 

Nocturama: Paris Yanıyor - İMDB: 6.7

Bertrand Bonello’nun yazıp yönettiği Nocturama: Paris Yanıyor (Nocturama), sıradan bir Paris sabahında şehrin dört bir yanına bombalar döşeyen on gencin hikâyesini beyazperdeye taşıyor.

Patron Bebek - İMDB- 5.6

adagascar serisinin ve Megamind’ın yönetmeni Tom McGrath yeni filmi Patron Bebek (The Boss Baby) ile takım elbise giyip elindeki evrak çantasıyla dolaşan bir bebeğin yürüttüğü gizli görevi hikâyeleştiriyor.

Aşk Uykusu

Gökçe Bahadır, Alican Yücesoy ve Hande Subaşı gibi isimleri kadrosunda barındıran Aşk Uykusu, aldatılan bir kadının 

mücadelesini merkezine taşıyor.

Sarıkamış Çocukları

Can Ulkay ve Mutlu Karadoğan’ın yönettiği Sarıkamış Çocukları, Sarıkamış’ta cepheye doğru bir yolculuğa çıkan Mehmet ile Yusuf’un hikâyesini konu ediniyor.