Vizyondakiler / Scorsese’den görsel şölen!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Bu haftanın vizyonu dopdolu! Silence’dan Kapan’a, Zer’den Kolonya Cumhuriyeti’ne… İşte haftanın öne çıkanları…

SIlence - IMDB: 7.3 - Benim Puanım: 8

Usta yönetmen Martin Scorsese’den, dört yıl sonra gelen bir görsel şölen! Bu yılki Oscar ödüllerinin En İyi Görüntü Yönetimi dalına aday yapımlarından Silence, 17. yüzyıl Japonya’sını büyüleyici bir biçimde resmeden, oyunculukları ve etkileyici hikâyesiyle, uzun süresine rağmen kendisini izlettiren bir film. Liam Neeson, Andrew Garfield ve Adam Driver’ın kadrosunda yer aldığı Silence, söz konusu dönemde iki misyonerin kayıp müritlerini bulmak amacıyla Japonya’ya yaptıkları zorlu yolculuğu ve sonrasında yaşananları ele alıyor. Durağan anlatımına rağmen, göz doyuran bir yapım…

Kayıp Şehir Z- IMDB: 7.1

David Grann'in, aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan ve yaşanmış bir hikâyeden yola çıkan Kayıp Şehir Z (The Lost City of Z), 1925 yılında, Amazon ormanlarına gidip ko¨klu¨ bir uygarlık bularak tarihin en o¨nemli kes¸fini yapmak isteyen Fawcett ailesinin yaşadıklarını konu ediniyor. 

Son Macera - IMDB: 6.8

Oyuncu Zach Braff'in üçüncü uzun metraj filmi Son Macera (Going in Style), Michael Caine, Morgan Freeman ve Alan Arkin gibi usta oyuncuları bir araya getiren, eğlenceli yüklü bir yapım. Emeklilik fonları kurumsal bir kazaya kurban gidince bankayı soymaya karar veren üç ihtiyarın serüveni görülmeye değer.

Beden ve Ruh - IMDB: 8.4

Macar yönetmen Ildikó Enyedi’nin yönettiği ve Berlin’de Altın Ayı dâhil olmak üzere dört ödüle birden hak kazanan Beden ve Ruh (On Body and Soul), birbirini hiç tanımayan iki kişinin, rüyalarının da işin içinde olduğu alışılmadık aşklarını merkezine taşıyor.

Max Steel

Yönetmen koltuğunda Stewart Hendler’ın oturduğu Max Steel, sıradan bir yaşamı olan genç genç Max'in, Steel ile tanışması ve süper kahraman olma macerasını beyazperdeye taşıyor.

Zer

Kazım Öz'ün yazıp yönettiği Zer, babaannesinin ölüm döşeğindeyken kendisine söylediği şarkının izini Dersim’e kadar süren bir adamın yolculuğunu merkezine alıyor.

Kolonya Cumhuriyeti

Dedemin Fişi, Çarşı Pazar gibi sinema filmlerinin senaristi Murat Kepez’in ilk uzun metraj filmi Kolonya Cumhuriyeti, Çağlar Çorumlu, Uğur Bilgin, Mahir İpek’in yer aldığı kadrosuyla dikkat çeken, haftanın tek komedi türündeki yerli yapımı…

Miraç

Yusuf ile Ali adlı iki çocuğun naif macerasını konu edinen ve Enes Hakan Tokyay’ın yönettiği Miraç’ın kadrosunda, Ufuk Bayraktar ile Meltem Miraloğlu da var.

Kapan

Kız arkadaşınızın ailesiyle tanışmak ne kadar korkutucu olabilir ki? Jordan Peele’in yazıp yönettiği Kapan (Get Out), işte bu fikirden yola çıkıyor ve kız arkadaşı Rose’un ailesiyle tanışmaya giden Chris’in kendisini içerisinde bulduğu korku dolu olayları ele alıyor.

Blue

90’lı yılların efsanevi Rock grubu Blue Blues Band ile Türk müzik dünyasının iki dâhi müzisyeni Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın hikâyelerini anlatan Blue belgeseli, Sertan Ünver’in yönetiminde karşımıza çıkıyor.