Vizyondakiler / Pasifik Savaşı’nda ikinci raunt

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Altı yerli filmin birden vizyona girdiği bu hafta, sınırsız bir aksiyon ve mücadele vaat eden Pasifik Savaşı: İsyan ile ödüllü Velayet filmi öne çıkıyor.

Pasifik Savaşı: İsyan

Oscar’lı yönetmen Guillermo del Toro’nun, tarzından epey uzaklaşarak 2013 yılında çektiği Pasifik Savaşı’nın (Pacific Rim) devam filmi Pasifik Savaşı: İsyan (Pacific Rim Uprising) Steven S. DeKnight yönetiminde izleyicisiyle buluşuyor. Daha önce adı, Smallville gibi birçok televizyon dizisiyle anılan DeKnight’ın ilk uzun metraj sinema filmi olan Pacific Rim Uprising, öncül filmde izlediğimiz hikâyesini genişletiyor ve dünyanın derinliklerinden gelen canavarların yarattığı yıkıma karşı savaşan Jaeger pilotlarının aksiyon dolu mücadelesini ele alıyor. Idris Elba’nın önceki filmde canlandırdığı Stacker Pentecost karakterinin oğlu Jake (John Boyega), tıpkı babası gibi başrolde ve benzer bir takım kaptanlığını yürüterek maceranın itici gücü haline geliyor. Denizde geçen savaş sahnelerinde Guillermo Navarro’nun bir parça olsa da yakalayabildiği başarılı görüntü yönetimini, Dan Mindel’ın yakalayabildiğini söylemek zor zira Pasifik Savaşı: İsyan daha ziyade Transformers serisinin yeni bir halkasını andırıyor. Bol aksiyonlu ve devasa yaratıklarla dolu bir serüvene tanıklık etmek istiyorsanız, kaçırmayın…

Velayet

Geçtiğimiz yılın pek çok önemli festivalinde gösterilerek, Venedik’ten En İyi Yönetmen ödülüyle dönen Xavier Legrand imzalı Velayet (Jusqu’à la Garde), anne ve babasının sıkıntılı boşanma sürecine tanıklık eden bir çocuğun gözünden yaşananları resmediyor. Görülmeli…

Çocuklar Sana Emanet

Çağan Irmak’ın gerilim türündeki yeni filmi Çocuklar Sana Emanet, geçirdiği bir trafik kazası sonucu esrarengiz bir kasabaya giden bir adamın, burada tanıştığı şifacı bir kadın ile yaşadığı gizemli olayları merkezine alıyor. Filmin başrolünde Engin Akyürek yer alırken, kadrosunda Şerif Sezer, Hilal Altınbilek, Osman Alkaş gibi isimler var.

Kar

Emre Erdoğdu’nun yazıp yönettiği Kar, yirmi yaşına gelmesine rağmen bir yandan henüz bitiremediği liseye devam etmeye çalışırken diğer yandan da, uyuşturucunun da içerisinde yer aldığı sorunlu bir hayatı sürdüren bir kadının, varlığından haberdar olmadığı kardeşinin ansızın çıkıp gelmesiyle değişen hayatını odağına alıyor. Filmin başrolünde ise Hazar Ergüçlü yer alıyor.

Gerçek Kesit: Manyak

Onur Ünlü film çekmeye doymuyor! Geçtiğimiz yıl dört film birden çeken yönetmen, son olarak izlediğimiz Put Şeylere’den sonra yeni filmi Gerçek Kesit: Manyak ile yeniden sevenlerinin karşısında… Gerçek hikâyelerden uyarlandığı söylenen absürt skeçlerin yer aldığı Gerçek Kesit televizyon programının sinema macerası olan film, gerçekle bağını iyice koparan ve ölmüş olan annesiyle yaşamaya devam eden Rıza’nın hikâyesini merkezine alıyor. 

Martı

Erkan Tunç’un yönetmen koltuğunda oturduğu ve küçük bir tavuk çiftliğinde bakıcı olarak çalışan Yakup ile eşi Mediha’nın, çiftliğe gelen Rıza ve karısı Nurgül’le birlikte değişen hayatlarını ele alıyor. 

Bordo Bereliler 2: Afrin

2017 yılında gösterime giren Bordo Bereliler: Suriye filminin yeni halkası Bordo Bereliler 2: Afrin, sınır operasyonlarını sürdüren bordo bereli ekibinin hikâyelerini anlatmaya devam ediyor. Erhan Baytimur’un yönetmenliğini üstlendiği film, hemen her gün haberlerde izlediğimiz Afrin operasyonunu mercek altına alıyor.

Zat-ı Mahfuz

Sedat Yetkin’in yönettiği Zat-ı Mahfuz, Bitlis’te yaşamış ve hikâyeleri günümüze kadar ulaşmış dinî şahsiyetlerin yaşamlarını beyazperdeye aktarıyor.

Kayıp Prenses

Animasyon türündeki Kayıp Prenses (The Stolen Princess), bir büyücünün kaçırdığı Prenses Mila ile ressam Ruslan’ın hikâyesini konu ediniyor.