Vizyondakiler / Korku klasiklerinde ilk perde: Mumya!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Korku klasiklerinin sinemaya yeniden uyarlandığı projenin ilk ayağında, bu hafta Mumya gösterimde! Haftanın diğer kayda değer yapımları ise, Dokuzuncu Hayat ve Bir Nefes…

Mumya - IMDb: 7.7

Universal Pictures, 1920’li yıllardan itibaren sinemaya kazandırdığı en önemli korku klasiklerini Dark Universe adı altında sinemaya uyarlıyor. Frankenstein’dan, Dracula’ya, The Wolf Man’e değin pek çok korku klasiğini modernize edecek olan projenin ilk ayağında ise Mumya (The Mummy) filmi var. İlk olarak 1932 yılında izlediğimiz Mumya, daha sonra 1999 tarihinde yeniden çekilmiş ve büyük başarı elde etmişti. Yeni Mumya ise Tom Cruise ve Russel Crowe gibi isimleri bünyesinde barındırmakla kalmayıp, daha karanlık ve daha korkutucu bir hikâyeyi sinemaseverlerle buluşturmayı planlıyor. Klasik uyarlamaları yeniden izlemek istiyorsanız Mumya’yı kaçırmayın!

Dokuzuncu Hayat - IMDb: 6.3 - Benim puanım: 7

The Hills Have Eyes, Piranha 3D ve Horns gibi filmleriyle tanıdığımız Alexandre Aja’nın imzasını taşıyan Dokuzuncu 

Hayat (The 9th Life of Louis Drax), haftanın en dikkat çekici filmleri arasında yer alıyor. 

Vampir Cehennemi: İstila - IMDb: 5.3 - Benim puanım: 4

Nick Damici ile birlikte yazıp Jim Mickle’ın yönettiği Skate Land, 7 yıl sonra gelen devam filmiyle karşımızda… Bu kez Dan Berk ve Robert Olsen’ın yönettiği Vampir Cehennemi: İstila (Vampire Nation: Badlands) filmin temposunu ve başarısını yakalamayan bir yapım olarak ilk filmi sevmiş olanları hayal kırıklığına uğratacağa benziyor.

Bir Nefes - IMDb: 6.2

İş bulmak için Yunanistan’dan Almanya’ya giden Elena ve Almanya’da yolunun kesiştiği Tessa’nın hikâyesini ele alan Bir Nefes’i (Ona Breath), Christian Zübert’in yönetiminde ve Chara Mata Giannatou ile Jördis Triebel’in performanslarıyla izliyoruz.

Salur Kazan: Zoraki Kahraman

BKM’nin yeni projesi olan Salur Kazan: Zoraki Kahraman, klasikleşmiş Dede Korkut Hikâyelerini mizahi yönden ele alıyor. Burak Aksak'ın yazıp yönettiği film, hepimizin bildiği masalları modern bir dille yeniden uyarlıyor. reddettikten sonra yaşadığı gerilimli olayları konu ediniyor.

Çünkü Onu Çok Sevdim

Emre Kanat ve Aysu Alev Aygün’ün başrollerini paylaştığı Çünkü Onu Çok Sevdim, içine kapanık ve en büyük hayali İtalya'da resim eğitimi alıp kendini geliştirmek olan Emre’nin, tesadüfen tanıştığı Sema’dan sonra değişen hayatını ele alıyor. 

Prenses ve Kurbağa: Ajanlar İş Başında

Richard Rich’in yönettiği Prenses ve Kurbağa: Ajanlar İş Başında (The Swan Princess: Royally Undercover), krallığı korumaya çalışan Prenses Alise ve arkadaşlarının maceralarını anlatan animasyon türündeki yapım.

Kedi

Ceyda Torun’un yönetmenliğini üstlendiği Kedi, İstanbul sokaklarında hayatlarını idame ettiren kedileri odağına alan belgesel türündeki film.