Vizyondakiler / Korku klasiği kırk yıl sonra vizyonda!

BAŞAK BIÇAK

basakbicak@gmail.com

Bu hafta gösterime giren ve korku türünün başyapıtları arasında kabul edilen Suspiria, Darren Aranofsky’nin tartışmalara yol açan filmi Anne!, ve Damat Koğuşu bu haftanın öne çıkan yapımları…

Suspiria - IMDB: 7.5

Sinema tarihinin en önemli korku klasiklerinden biri, her sekansıyla adeta bir sanat eseri olduğun kanıtlayan Suspiria, 35mm negatifinden restore edilmiş sansürsüz görüntü ve ses kopyasıyla yeniden vizyona giriyor! Opera (1987), Phenomena (1985) gibi pek çok korku klasiğini sinema tarihine kazandırmış usta yönetmen Dario Argento’nun başyapıtı, gösterime girişinin 40. yılında korku severlerle beyazperdede buluşuyor. Bu muazzam deneyimi yaşamak için, Suspiria’yı mutlaka sinemada izleyin!

Anne! - IMDB: 6.8

Requiem for a Dream (2000) ve Black Swan’ın (2010) yönetmeni Darren Aronofsky yine çok tartışmalı bir filmle karşımızda… Jennifer Lawrence ve Javier Bardem’in başrollerini paylaştığı Anne! (Mother!); mutlu ve sakin bir hayat geçiren bir çiftin, evlerine gelen bir grup davetsiz misafirle birlikte değişen hayatlarını psikolojik gerilim türünde anlatıyor.

Damat Koğuşu - IMDB: 6.9

İlker Savaşkurt’un ilk uzun metraj filmi Damat Koğuşu, Türkiye’de çok fazla değinilmeyen bir konuya parmak basıyor ve tecavüz suçlularının yer aldığı Damat Koğuşları’nı masaya yatırıyor. Koğuşa yeni gelen Yusuf isimli karakterinin üzerinden, hapishanelerin kendilerine has adalet sistemlerini çarpıcı ve olabildiğince gerçekçi bir dille anlatan film, oyunculuklarıyla da öne çıkıyor. Görülmeli…

Kurtlar Vadisi: Vatan

Kurtlar Vadisi serisinin dördüncü filmiyle geri dönüyor. Kurtlar Vadisi Vatan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini Polat Alemdar’ın gözünden anlatırken, filmin yönetmen koltuğunda daha önce Kurtlar Vadisi: Irak (2006) filmini de yönetmiş olan Serdar Akar oturuyor.

Lego Ninjago Filmi

Bir seriye dönüşen Lego filmlerinin son halkası Lego Ninjago Filmi  (The Lego Ninjago Movie), Ninjago’yu ele geçirmeye çalışan Garmadon’a karşı koymaya çalışan Yeşil Ninja ve arkadaşlarının mücadelesini ele alan haftanın tek animasyon türündeki filmi…

Ay’ın Sırrı

Yönetmenliğini Antoine Bardou- Jacquet’nin yaptığı Ay’ın Sırrı, Amerikalıların gerçekten Ay’a gitmediği gibi çeşitli komplo teorilerini araştıran ajan Kidman’ın hikâyesini anlatıyor.

Firardayız

Tolga Baş’ın yönettiği ve Çetin Altay, Burak Satıbol ve Ferit Aktuğ’un oynadığı film, sevip saygı duydukları Piri Babalarına yardım etmek amacıyla hapishaneden kaçan üç kafadarın maceralarını anlatıyor.

Benim Varoş Hikâyem

Yunus Ozan Korkut yönettiği belgesel türündeki Benim Varoş Hikâyem, yönetmenin Adana’da büyüdüğü sokakları komşularını, arkadaşlarını ve akrabalarını kamerasının merkezine yerleştiriyor.