Vizyondakiler / Kingsman ajanları geri dönüyor

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Kingsman: Altın Çember - IMDB: 8

Matthew Vaughn, 2014 yılında çektiği Kingsman: Gizli Servis (Kingsman: The Secret Service) ile harika bir ajan parodisini imza atmıştı. Ciddiyetinden ödün vermediği absürt mizah duygusuyla, gizli servis ajanlarıyla ve daha ziyade James Bond stiliyle dalga geçen film, şimdi ikinci halkasıyla geri dönüyor! Kingsman: Altın Çember (Kingsman: The Golden Circle), karargâhları yıkılan Kingsman gizli servisi ajanlarının, bu kez dünyayı kurtarmak için kurumun ABD ayağında görevli bir ajanla bir araya gelip, çalışmak zorunda kalmasını ele alıyor. Film, Taron Egerton ve Colin Firth’lü kadrosu ve hikâyesiyle türün sevenleri için kaçırılmayacak bir fırsat!

İz - IMDB: 6.5 - BENİM PUANIM: 6

Polonyalı yönetmen Agnieszka Holland’ın, bir dağ kasabasında emeklilik günlerini yaşayan bir kadının, köpeklerinin kaybolması üzerine tüm kamu kurumlarına ve hatta kasabaya karşı verdiği sıra dışı hikâyesini anlatan İz (Pokot), yer yer senaryo sıkıntıları yaşamasına rağmen finalde hikâyesini toparlamayı başarıyor. Bilhassa başroldeki Agnieszka Mandat-Grabka’nın performansı için görülmeye değer.

Elly Hakkında

Bir Ayrılık (A Separation) filmiyle Oscar kazanan İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin, Berlin Film Festivali’nden ödüllü 2009 tarihli filmi Elly Hakkında (Darbareye Elly), yıllar sonra Türkiye’ye geliyor. Yönetmenin en sevilen filmlerinden biri olan Elly Hakkında’yı, beyazperdede izleme fırsatını kaçırmayın.

Kaçış Odası

Peter Dukes’un yazıp yönettiği Kaçış Odası (Escape Room), korku filmi hayranı iki arkadaşın, sevgililerini de alarak eğlence amacıyla gittikleri kaçış odasında bir anda ölüm kalım savaşı vermelerini anlatıyor. Film, korku meraklıları için…

Tarla

Cemil Ağacıkoğlu’nun yazıp yönettiği Tarla, saplandığı borç batağından çıkmak için ailesinin memleketteki tarlasını satmaya yola koyulan Tarık ile kardeşi Emre’nin hikâyesini ele alıyor. Filmin başrollerinde ise Serkan Ercan ve Ilgaz Kocatürk gibi isimler yer alıyor.

Ay Lav Yu Tuu

Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği ve ilk kez 2010 yılında seyircisiyle buluşan Ay Lav Yu, seriye dönüşüyor. Ay Lav Yu Tuu, Tınne Köyü’ne Amerikalı bir gelinin gelmesiyle başlattığını macerasını devam ettiriyor ve seyircisine eğlenceli bir hikâye daha anlatıyor.

Atçalı Kel Mehmet

II. Mahmut döneminde yaşayan ve her şartta halkın yanında yer alan efe Atçalı Kel Mehmet’in hikâyesini beyazperdeye taşıyan Atçalı Kel Mehmet, Hakan Şahin yönetmenliğinde ve Gökhan Keser’in performansıyla karşımıza çıkıyor.