Vizyondakiler / Keşke hiç çekilmeseydi!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

90’ların sevilen dizisi Power Rangers’ın sinema uyarlaması, Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal ve Rebecca Ferguson’lu Hayat ve David Lynch’in hayatını anlatan Yaşam Sanatı haftanın kayda değer yapımları…

Power Rangers - İMDB: 7 - Benim Puanım: 4

Ekibi yeniden toparlama fikri her zaman işe yaramıyor, çocukluk hatıralarının masumiyetine sığınmak ise bir yere kadar... 90’lar çocuklarının bayıldığı Power Rangers dizisi Ninja Kaplumbağalar’ın yaptığı gibi bir sinema filmiyle geri döndü ama beklediğimiz şey bu değildi! Dean Israelite’nin yönettiği film, neresinden tutsanız elinizde kalacak kadar özensiz bir yapım. Sıradan kurgu, klişe yüklü ucuz bir hikâye, kötü oyunculuklar ve berbat diyaloglar… Kadrosuna dâhil ettiği Breaking Bad yıldızı Bryan Cranston’ın, neden böyle bir projenin içerisinde yer aldığını anlamak mümkün olmadığı gibi, 90’lara ait bir dizinin 80’ler ruhunu taşıdığı için çok sevilen Netflix dizisi Stranger Things’in tema müziğinin replikasını hangi amaçla sahnelerine eklemlediğini çözmek de bir o kadar imkânsız. 90’ların ruhu, 80’lere ait bir melodiyle nasıl canlandırılacak bilinmez ama Power Rangers’ın yaratıcılarının kafalarının fazlasıyla karışık olduğu aşikâr. Film, finale doğru hikâyesini ve oyunculuklarını toparlama gayreti içerisine girse de nafile, yılın en büyük hayal kırıklıklarından biri olmaktan kurtulamayacak.

Hayat - İMDB:7.8

Daniel Espinosa'nın yönettiği ve haftanın öne çıkan yapımları arasına giren Hayat (Life), başrollerinde Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal ve Rebecca Ferguson gibi isimlerin yer aldığı bir film. Bir uzay istasyonunda görevli altı kişinin, Mars'ta tek hücreli bir varlığı keşfetmesiyle gelişen olayları konu edinen yapım, şans verilmeyi hak ediyor.

Otoban - İMDB: 5.7

Nicholas Hoult, Felicity Jones, Anthony Hopkins ve Ben Kingsley’li kadrosuyla aksiyonu bol bir kaçış hikâyesi anlatan Otoban (Collide), soyguna bulaşan fakat işler ters gidince acımasız bir çeteden kaçmak zorunda kalan Casey Stein’in (Hoult) yaşadıklarını ele alıyor.

David Lynch: Yaşam Sanatı - İMDB: 7.2

David Lynch’in, Amerika'da küçük bir kasabada geçen çocukluğundan sanatla tanışma dönemine uzanan hayatını anlatan David Lynch: Yaşam Sanatı (David Lynch: The Art Life) kült yönetmenin bilinmeyen anlarına tanıklık ettiren benzersiz ve ayrıcalıklı bir deneyim.

Sonsuz Aşk

Fahriye Evcen ve Murat Yıldırım’ın başrollerinde yer aldıkları Sonsuz Aşk, beklenmedik bir şekilde hayatları kesişen iki gencin her türlü zorluğu aşarak kendilerini sonsuz bir aşkın içerisinde bulmalarını hikâyeleştiriyor.

Beyaz Balina

A. Uygur Öztürk’ün yönettiği Beyaz Balina, Anadolu’nun ücra bir köşesinde yaşayan iki çocuğun öyküsünü beyazperdeye taşıyor.