Vizyondakiler / John WIck deri dönüyor!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Yılın en merak edilen filmlerinden John Wick 2 ve sıra dışı anlatımıyla göz dolduran Swiss Army Man, bu haftanın öne çıkan yapımları…

John Wick 2 - İMDB: 9.4

İlk uzun metrajı John Wick ile müthiş bir çıkış yakalayan Chad Stahelski, etkileyici bir devam filmiyle geri dönüyor. Keanu Reeves’in canlandırdığı ve “emekli” tetikçi John Wick’in yaşadıklarını anlatan filmin ardından gelen ikinci halka, hikâyesini John Wick’in mesleğe zorunlu geri dönüşü üzerine kuruyor ve nefes kesici bir aksiyonu da beraberinde getiriyor. Haftanın bu en dikkat çekici filmine şans verin derim… 

Swiss Army Man - Benim Puanım: 8 - İMDB: 7.1

Geçtiğimiz yılın gözden kaçırılmaması gereken filmler listesinin en tepesine yerleşecek yapımlarından biri bu hafta gösterime giriyor. Swiss Army Man, absürtlükte sınır tanımayan öyküsü, Paul Dano ve Daniel Radcliffe ikilisinin zihinlerde yer eden performanslarıyla 2016’nın en sıra dışı işlerinden. Görmekte fayda var!

Karanlığın Elli Tonu -Benim Puanım: 4 - İMDB:4.2

Şimdiden “2017’nin En Kötüleri” sıralamanıza başlayabilirsiniz, zira Karanlığın Elli Tonu (Fifty Shades Darker), öncülünün hayal kırıklığını zirveye taşıyacak bir filmle çıkageldi. Oyunculukların ilk filmden daha kötü olduğu, mantık 

hatalarının ayyuka çıktığı, pembe dizi kıvamındaki bu film, Gri’nin Elli Tonu’nu sevmiş izleyiciyi dahi tatmin etmeyecektir.

Enkaz - Benim Puanım: 7

Alpgiray M. Uğurlu'nun yazıp yönettiği Enkaz, deprem esnasında göçük altında kalan bir kadınla, şehir hayatından uzaklaşmak isteyen bir adamın hikâyelerini birleştiriyor. Akasya Aslıtürkmen’in oyunculuğuyla öne çıkan bu etkileyici dram, klostrofobisi olanlar için zorlayıcı olabilir.

Lego Batman Filmi - İMDB: 8.1

2014 yılında gösterime giren Lego Filminde (The Lego Movie) yardımcı rolde izlediğimiz Batman, şimdi başrole geçiyor ve Lego Batman Filmiyle (Lego Batman Movie) seyircisiyle buluşuyor. Batman’ın, Gotham’ı Joker’den korumaya çalışmasını anlatan filmin yönetmen koltuğunda ise Chris McKay oturuyor. 

İsra ve Sihirli Kitap - İMDB: ?4.5

Belçika yapımı fantastik türündeki İsra ve Sihirli Kitap (Isra en het magische boek), 9 yaşındaki İsra’nın, okul gezisi ile bir kütüphane ziyaretine gitmesi ve bazı kitapların kendine özel bir hayat yaşadığını keşfetmesini konu ediniyor.