Vizyondakiler / Hayal kırıklığı yaratan film

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Yorgos Lanthimos’un yeni filmi Kutsal Geyiğin Ölümü ve gişe bombası Justice League: Adalet Birliği, haftanın öne çıkan yapımları…

Kutsal Geyiğin Ölümü - IMDb:7.8 - Benim Puanım: 6

Yorgos Lanthimos, üçüncü uzun metraj filmi Dogtooth (Köpek Dişi, 2009) ile En İyi Yabancı Dilde Film dalında Oscar’a aday olup adını duyurduktan hemen sonra çektiği Alpeis (2011) ve birkaç yıl sonra gelen The Lobster (2015 ile başarısını taçlandıran ve tek filmlik ünle yetinmeyen yönetmenlerden oldu. Bilhassa The Lobster, Dogtooth’un da önüne geçerek yönetmenin popülaritesine büyük katkı sağladı ve yeni filmlerini merakla beklememize yol açtı. Ancak yönetmenin, bu yıl düzenlenen Adana Film Festivali’nde izlediğimiz yeni filmi Kutsal Geyiğin Ölümü (The Killing of a Sacred Deer), ne yazık ki bu başarıyı baltalamış gibi görünüyor zira film, Lanthimos’un alışık olduğumuz “sıra dışı dünyasına” fazlasıyla uzak kalmış. The Lobster’da da izlediğimiz Colin Farrell ve özellikle Barry Keoghan’ın hayranlık uyandıran performansları hikâyeyi büyük ölçüde sırtlıyor. Benim açımdan büyük hayal kırıklığı olsa da, merak duygusunu sürekli canlı tuttuğu için izlenmeye değer.

Justice League: Adalet Birliği

Watchmen (2009), Man of Steel (2013) ve Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) gibi çizgi roman uyarlamalarından sonra Justice League: Adalet Birliği’ni de (Justice League) yönetmen Zack Synder’e emanet eden DC, bütün süper kahramanların bir araya geldiği heyecanla beklenen yeni macerasıyla karşımızda… Dünya için yeni bir tehlikenin ortaya çıkmasıyla Batman’in, bir süper kahraman ekibini bir araya getirmesini anlatan film, sadece haftanın değil; yılın en merak edilen gişe bombası yapımlarından biri olduğu için mutlaka görülmeli.

Kardan Adam

İsveçli yönetmen Tomas Alfredson’un yeni filmi The Snowman (Kardan Adam), seyircisini gizemli bir maceraya ortak ediyor. Rebecca Ferguson ve Michael Fassbender gibi isimleri kadrosunda barındıran film; atkısı, tekinsiz görünen bir kardan adama sarılmış bir şekilde bulunan ve kayıp olduğu bildirilen bir kadını bulmaya çalışan bir dedektifin serüvenini ele alıyor.

İçimdeki Güneş

Bu yılki Cannes Film Festivali’nde gösterilen ve Juilette Binoche’un başrolünde yer aldığı İçimdeki Güneş (Un beau soleil intérieur) Fransız yönetmen Claire Denis’in yönetiminde karşımıza çıkıyor… Film, gönül işlerinde şansı pek yaver gitmese de aşkı aramaya devam eden ressam Isabelle’in hikâyesini konu ediniyor. 

Begınner

Burçak Açık Üzen’in yönettiği ve Güven Kıraç’ın başrolünde yer aldığı Beginner, 60 yaşlarında taksi şoförlüğü yaparak hayatını kazanan bir adamın, İngilizce öğrenmeye çalışma sürecini hikayeleştiriyor. 

Seni Gidi Seni

Gençliği, 80’li yıllarda İstanbul’un Bayrampaşa semtinde geçmiş bir grup insanın günümüzdeki hikâyelerini anlatan Seni Gidi Seni, Sibel Tunç yönetiminde bir komedili mahalle öyküsü…

Bizim Küçük Günahlarımız

Mehmet Kütük’ün yazıp yönettiği Bizim Küçük Günahlarımız, rastlantılar sonucu hayatları kesişen bir grup insanın aşk ekseninde gelişen hikâyelerini ele alıyor.

Ayaz

Bir adamın farklı hikâyesini anlatan Ayaz’ın yönetmen koltuğunda, Dersu Yavuz Altun oturuyor.

Küçük Vampir 3D

Küçük Vampir 3D (The Little Vampire 3D), ailesini bir vampir avcısından korumak isteyen genç vampir Rudolph ile Tony’nin macerasına odaklanan, haftanın animasyon türündeki tek filmi…