Vizyondakiler / Harry Potter Severler Bu Filmi Kaçırmasın!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

'Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?' ve Ölüm Alfabesi: 'Kötülüğün Başlangıcı', haftanın ilgiyi hak eden filmleri…

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Harry Potter’ın yaratıcısı J.K. Rowling’in, 2001 yılında yazdığı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (Fantastic Beasts and Where to Find Them) kitabı nihayet beyazperdeye uyarlandı. Hayranlarının merakla beklediği film, Harry Potter filmlerinin yönetmeni David Yates’in ellerinde beklentileri boşa çıkarmayacak kadar tatmin edici bir işe dönüşmüş. Gezgin büyücü Newt Scamander'ın (Eddie Redmayne), fantastik canavarlarıyla birlikte yaptığı Amerika yolculuğunu anlatan film, atmosferi ve müzik kullanımıyla Harry Potter’ın büyülü dünyasını özleyenleri büyük ölçüde doyuracak gibi görünüyor. Eddie Redmayne ile Dan Fogler’ın kayda değer oyunculuklarıyla Fantasiktik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? haftanın en eğlenceli filmi! Kaçırmayın!

Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı

İlki 2014 yılında Stiles White yönetiminde gösterime giren Ölüm Alfabesi, serinin ikinci filmiyle devam ediyor. Bu kez Mike Flanagan’ı yönetmen koltuğunda gördüğümüz Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (Ouija: Origin of Evil) ilk filmdeki hikâyenin öncesine gidiyor ve Doris ile Paulina’yı bulundukları duruma götüren süreci işliyor. Kötülüğün Başlangıcı, ilk filmden farklı olarak modern korku sinemasının ucuz bir numarası haline gelen sürprizli finalden medet ummuyor; bunun yerine doğrusal ilerleyen bir hikâye akışı ve seyircinin beklentisini karşılayan bir final katarsisi barındırıyor. Bu bakımdan pek çok açıdan ilk filmin ötesinde bir iş olduğu söylenebilir. Tercihini korku türünden yapmak isteyenler için doğru seçenek…

Mezuniyet

Cannes Film Festivali’nden ödüllü Cristian Mungiu’nin yönettiği Mezuniyet (Bacalaureat), mezuniyet sınavı öncesi saldırıya uğrayan kızının geleceğini kurtarmakla ahlaki değerler arasında kalan bir baba ve kızının yaşadıkları üzerinden ebeveyn-çocuk ilişkisini konu ediniyor.

İkinci Şans

Özcan Deniz›in senaryosunu yazıp yönettiği İkinci Şans, Nurgül Yeşilçay ve Özcan Deniz'i yeniden bir araya getiriyor. Film, geçmişleriyle yüzleşen iki zıt karakteri odağına alıyor.

Adam Mısın!

Adam Mısın, Beyaz TV’nin ünlü spor programı Beyaz Futbol’un sunucuları Ahmet Çakar, Sinan Engin, Rasim Ozan Kütahyalı, Abdülkerim Durmaz ve Ertem Şener’in sevenleri ile buluşmak üzere çıktıkları tatilde başlarına gelen trajikomik olayları hikâyeleştiriyor.

Bir Şey Değilim

Muharrem Özabat›ın yazıp yönettiği Bir Şey Değilim, genç tiyatrocu Mahmut›un, tesadüfen halk kahramanı olması ve sonrasında yaşadıklarını anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Muharrem Özabat yer alırken, kadrosunda ise Münir Can Cindoruk, Bihter Dinçel, Ferzan Hekimoğlu, Ahmet Saraçoğlu ve Rıza Sönmez gibi isimler var.

Ayı Kardeşler: Büyülü Kış

Ayı Kardeşler: Kurtarma Operasyonu’nun devamı niteliğindeki Ay Kardeşler: Büyülü Kış (Boonie Bears: A Mystical Winter) kahramanlarımızın yaşadığı Kristal Tepelerinde, şiddetli bir kar fırtınası sonrası gelen gizemli bir yaratıkla yaşadıkları macerayı merkezine taşıyor. Çin yapımı Ayı Kardeşler, haftanın animasyon türündeki tek filmi…