Vizyondakiler / Galakside macera kaldığı yerden devam ediyor

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Galaksinin Koruyucuları’nın yeni macerası, Gelecek Günler ve The Circle nisanın son haftasında öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor.

Galaksinin Koruyucuları 2 - IMDB: 8.3 - Benim Puanım: 6

Marvel evreninin sevilen çizgi romanlarından Galaksinin Koruyucuları, sinemaya uyarlandığı 2014 yılında büyük beğeni toplamıştı. James Gunn’ın yönetiminde karşımıza çıkan filmin, heyecanla beklenen ikinci halkası ise beklentileri boşa çıkarmadı ve oldukça eğlenceli bir macerayla geri döndü. Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy Vol. 2), kendisinden sonra çekilen süper kahraman filmlerinin giderek aynılaşması nedeniyle ilk filmin yarattığı heyecanı vermese de, çizgi roman hayranlarını tatmin edecek bir yapım. Peter Quill’in babasıyla olan mücadelesi ekseninde anlattığı hikâyesine eklemlediği mizah ve aksiyonuyla seyir zevkini yüksek tutmayı başarıyor. 

Gelecek Günler - IMDB: 7.1

Mia Hansen-Løve’ın, Berlin'den Gümüş Ayı ödülüyle dönen filmi Gelecek Günler (Things to Come), evli ve iki çocuklu bir felsefe öğretmeninin değişen hayatını ele alırken, Isabelle Huppert’ın oyunculuğuyla öne çıkıyor.

The CIrcle - IMDB: 6.4

Dünya çapında izleme noktaları oluşturarak insanlığı bir adım ileriye taşıyacağını vaat eden bir teknoloji şirketinin uygulamalarını hikayeleştiren The Circle’ın başrollerinde, Emma Watson ve Tom Hanks yer alıyor.

Dalida - IMDB: 6.9

Dünyaca ünlü ses sanatçısı Dalida’nın yaşam öyküsünü konu alan bu etkileyici yapımın yönetmen koltuğunda Lisa Azuelos oturuyor.

Nereden Nereye

Oyuncu olma hayaliyle yaşayan Ejder isimli bir gencin sakarlıklarla dolu eğlenceli serüvenini anlatan Nereden Nereye’nin kadrosunda, Sarp Levendoğlu, İnan Ulaş Torun, Yosi Mizrahi ve Hakan Bilgin gibi isimler yer alıyor.

Ölümcül Deney: Dejavu - IMDB: 5

Deneysel bir ilaç araştırmasına katılan birkaç üniversite öğrencisinin beklenmedik bir yan etki sonucunda nasıl öldürüleceklerini görmeleriyle başlayan gerilim dolu olayları konu edinen Ölümcül Deney: Dejavu’nün (Tell Me How I Die) yönetmenliğini D.J. Viola üstleniyor.

Lanet: Ervah Cinleri

Terk edilmiş bir köye yaptıkları gezi sonucunda dört sinema öğrencisinin başına gelen korku dolu olayları merkezine alan Lanet: Ervah Cinleri’nin yönetmen koltuğunda ise Teoman Gündüz var.