Vizyondakiler / Fikir iyi, film kötü!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Bayram sonrası renksiz bir vizyon haftasında, korku türündeki Yabani ve Bruce Willis’li Los Angeles’ta Gizli Görev öne çıkan filmler oluyor…

Yabani 

Fritz Böhm’ün ilk uzun metraj korku denemesi olan Yabani (Wildling), konusu itibariyle dikkat çeken fakat pratikte başarıya ulaşamayan bir film. Liv Tyler ve Bel Powley’nin başrollerinde yer aldığı film, yıllarca bir tavan arasına hapsedilmiş ana isimli genç bir kızın kurtulduktan sonra aslında neden orada tutulduğunun ve kendisini keşfetmeye başlamasının hikâyesini anlatıyor. Ancak özellikle Ana karakteri için seçilen Bel Powley’nin yetersizliği, filmin hikâye anlatımındaki sıkıntıları ve kurgu problemleri atmosfer yaratımının önüne geçtiği için inandırıcılığı zedeliyor. Yine de tercih sizin… 

Los Angeles’ta Gizli Görev

Bruce Willis, Jason Momoa ve John Goodman gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı aksiyon türündeki Los Angeles’ta Gizli Görev (Once Upon a Time in Venice), köpeğini kaçıran bir çetenin peşine düşen özel dedektif Steve Ford’un mücadelesini konu ediniyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise yine ilk uzun metrajını çeken Mark Cullen oturuyor.

Antisosyal 2

Cody Calahan’ın, 2013 yılında çektiği Antisosyal (Antisocial) filminin devamı niteliğindeki Antisosyal 2 (Antisocial 2), yapımından üç yıl sonra ülkemizde vizyona giriyor… Film, bir virüsün yayıldığı dünyada kaçırılan oğlunu aramaya koyulan Sam’in hikâyesini ele alıyor.

İyi ki Doğdun Abla

Onur Öğden’in yönettiği film, bir köyde yaşayan Ferit, Feriz ve Ferda isimli üç kardeşin hikâyesini merkezine alıyor. Filmin kadrosunda ise Enis Boztepe ve Dilara Büyükbayraktar gibi isimler var.

Renksiz Rüya

Mehmet Ali Konar’ın yönetmenliğini üstlendiği Renksiz Rüya, 90’lı yılların Diyarbakır’ında, politik olayların ortasında kalan Mirza’nın yaşadıklarını hikayeleştiriyor.

Hadi Ya

Komedi türündeki Hadi Ya, Aydın’da yaşayan ve Mardin’li bir ailenin oğlu olan Haydar’ın öyküsünü konu ediniyor.

İki Kafadar

Animasyon türündeki İki Kafadar (Two Tails), Bob’un bir gece ansızın tanıştığı Max’le atıldığı büyük macerayı ele alıyor.