Vizyondakiler / Eğlenceli, dokunaklı ve sıcacık bir hikaye: Kayıp Balık Dori

Başak Bıçak
basakbicak@gmail.com

Kayıp Balık Dori, Siccin serisinin üçüncü halkası Siccin 3 ve Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler bu haftanın öne çıkan filmleri…

Kayıp Balık Dori

Pixar’ın, Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo) ismiyle 2003 yılında hayatımıza soktuğu şahane animasyonu şimdi de spin-off projesiyle macerasına devam ediyor. Vol-i (Wall-E, 2008), Oyuncak Hikâyesi 3 (Toy Story 3, 2010) gibi animasyon filmlerinin de yaratıcıları olan Andrew Stanton ve Lee Unkrich’in yönettiği Kayıp Balık Dori (Finding Dory), Nemo’yu arayan Marlin’e tüm seyahati boyunca eşlik eden arkadaşı Dory’nin öyküsüne odaklanıyor. Kısa süreli hafıza kaybından muzdarip Dory’nin, sıcacık hikâyesi yediden yetmişe herkesin sevebileceği türden…

Siccin 3: Cürmü Aşk

Siccin serisiyle hemen her hafta gösterime giren ve birbirinin muadili cin temalı korku filmleri arasından sıyrılmayı başaran Alper Mestçi, Siccin 3’le yine oldukça etkileyici ve bir o kadar da korkutucu bir hikâyeyle karşımızda… Merkezine bu kez aşk fikrini yerleştiren yönetmen, sürprizli finaliyle de merak uyandırmayı başarıyor. Korku severler mutlaka görmeli!

Hayat Işığım

Blue Valentine (2010) ve The Place Beyond the Pines (2012) filmleriyle tanıdığımız Derek Cianfrance’ın, M. L. Stedman’ın aynı adlı romanından beyazperdeye uyarladığı Hayat Işığım (The Light Between Oceans), trajik bir olayı hikayeleştiriyor. Bir kaza sonucu buldukları bebeği gizlice evlat edinen bir çiftin başlarına gelenlerin anlatıldığı film, başrollerindeki Michael Fassbender ve Alicia Vikander ile öne çıkıyor.

Tutmayın Beni

Güvenlik görevlisi Fikret karakteriyle, aksiyon ve komedinin merkezine bir kadını yerleştiren Tutmayın Beni filminin kadrosunda, Bala Atabek, Derya Şen ve Hakan Eratik gibi isimler yer alıyor.

Kan Bağı
Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna ve William H. Macy’in başrollerini paylaştığı Kan Bağı (Blood Father), eski bir suçlu olan John Link’in (Mel Gibson), kızını bulaştığı beladan kurtarmaya çalışmasını ele alıyor.

Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler
Ammar serisi, Deccal (2015) ve Helak: Kayıp Köy (2015) gibi korku filmlerinin yönetmeni Özgür Bakar, stil değişikliğine gidiyor ve işin içerisine komediyi de ekliyor. Korku filmi çekip zengin olma hayaliyle girdikleri film serüveninde, iki kafadarın başına gelen trajikomik olayları anlatan Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler, sıra dışı anlatımıyla merak uyandırıyor.

Masal
Saklı Kalan (2012), Hayat Akarken (2011) ve Sokak (2008) gibi belgeseller çeken Arin Arjen Öztürk’ün yönettiği Masal, arkadaşlarının vasiyetini yerine getirmek üzere Bafa Gölü’ne doğru yola çıkan beş arkadaşın öyküsünü anlatıyor.