Vizyondakiler / Eğlence kaldığı yerden devam ediyor!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Haftanın öne çıkan filmi Kardeşim Benim 2, keyifli bir seyirlik arayanlar için gösterime giriyor. Hafta sonunu çocuklarıyla sinemada değerlendirmek isteyenler içinse, sevimli Ayı Paddington yeni macerasıyla bizlerle!

Kardeşim Benim 2 - Benim Puanım: 7

Yeşilçam’ın, 70’li yıllarda çekilmiş popüler şarkıcı filmlerinin cast formülüyle hareket eden ve başrollerinden birini, aynı zamanda bir şarkıcı olan Murat Boz’a emanet ederek bir Yeşilçam geleneğini canlandıran Kardeşim Benim’in mayası tuttu; film, yeni macerasıyla karşımızda! Burak Özçivit ve Murat Boz ikilisini yeniden bir araya getiren Kardeşim Benim 2, babalarının bıraktığı vasiyet vesilesiyle uzun yıllar sonra bir araya gelen Hakan ve Ozan kardeşlerin İstanbul’dan Urla’ya doğru yola çıkmalarıyla başlayan serüvenlerini bu kez Ege’den, İç Anadolu’ya ve Karadeniz’e uzanan keyifli bir yolculuğa dönüştürüyor. Yerli yapımlarda nitelikli işler arayanlara…

Buğday - Benim Puanım: 5 - IMDb: 6

Adana Film Festivali’nde izleme fırsatı bulduğum ve yılın merak ettiğim yerli yapımları arasında yer alan Buğday, müthiş bir açılış yapmasına ve Türk bilim kurgu sineması açısından eşine az rastlanır nitelikte bir hikâyeye sahip olmasına rağmen, ne yazık ki bu şansı iyi değerlendiremeyen bir film. Yumurta, Süt ve Bal üçlemesiyle tanınan Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği Buğday, parlak kariyerini ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Suat Erin’in yolculuğunu anlatıyor.

Mucize - IMDb: 8.1

Saksı Olmanın Faydaları (The Perks of Being a Wallflower) filminin yaratıcısı Stephen Chbosky’nin yönettiği ve Julia Roberts, Jacob Tremblay ile Owen Wilson’ın başrollerini paylaştığı Mucize (Wonder), yüz farklılıkları olan ve ilk kez normal bir okula giden August Pullman’ın etkileyici hikâyesini beyazperdeye taşıyor.

Ayı Paddington 2 - IMDb: 8.3

Paul King’in 2014 yılında başlattığı Ayı Paddington’ın macerası kaldığı yerden devam ediyor. King’in yeniden yönetmen koltuğunda oturduğu ikinci filmde, sevilen Ayı Paddington’ın teyzesi Lucy’ye hediye etmek istediği kitabın çalınmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor. 

Morg

Haftanın tek korku türündeki yerli filmi olan Morg, eşini ve hamile kızını öldüren bir adama, kızının ruhunun musallat olmasıyla gelişen olayları konu ediniyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Tuncer Gürbüz oturuyor.