Vizyondakiler / Daha iyi bir devam filmi çekilemezdi!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Bilim kurgu klasiği Blade Runner’ın muhteşem devam filmi Blade Runner 2049 ve ünlü yazar J. D. Salinger’ın hayatını konu edinen Çavdar Tarlasındaki Asi, bu haftanın öne çıkan yapımları…

Blade Runner 2049 - IMDb: 8.7 - Benim Puanım: 9

Ridley Scott’ın, 1982 tarihli bilim kurgu klasiği Blade Runner geri döndü! Hem de Mad Max: Fury Road’dan bu yana izlediğimiz en iyi devam filmiyle! 

Son yıllarda Hollywood’un sıkça başvurduğu, klasikleşmiş filmlerin yeniden çevrimi ya da onlara devam filmi ekleme furyasına nihayetinde Blade Runner da katılmıştı. Filmin çekileceği haberi ilk duyulduğunda, hepimiz Blade Runner ruhunun kaybolacağı korkusuna kapılsak da, filmi merakla beklemeye başlamıştık. Ve beklediğimize değmiş! Elinin değdiği her işi klasikleşecek ölçüde iyi filmlere dönüştüren, hemen her türde verdiği örnekle rüştünü ispat eden Denis Villeneuve, Arrival’la başlangıç yaptığı bilim kurgu türünde başarısının tesadüf olmadığını kanıtlıyor. Blade Runner 2049, orijinal filmin ruhunu ve felsefesini tamamıyla koruyan ancak sırtını tamamen eskiye yaslama kolaycılığına kaçmadan, yenilikçi bir anlatım ekleyerek nefis bir bilim kurgu filmi armağan ediyor seyircisine. Hem geçmişi hem de yeniyi olabilecek en iyi biçimde harmanlayan Blade Runner 2049, uzun zamandır karşılaşmadığımız kadar sağlam bir devam filmi ve hatta Ridley Scott’ın kendisi çekse ancak bu kadar başarılı olabilirdi! Harrison Ford ve Ryan Gosling ikilisinin de performanslarıyla, türün son yıllarda izleyebileceğiniz en güçlü örneklerinden biri Blade Runner 2049. Beyazperdede izleme fırsatını sakın kaçırmayın!

Çavdar Tarlasındaki Asi - IMDb: 6.1

Amerikan edebiyatının kurallarını yıkıp, yeniden tanımlayan J. D. Salinger’ın hayatını anlatan biyografik film Çavdar Tarlasındaki Asi (Rebel in the Rye), efsanevi yazarın dünyasını gün yüzüne çıkarıyor. 20. yüzyılın ortalarında New York’ta geçen film, yazarın başyapıtı Çavdar Tarlasında Çocuklar’ı ortaya çıkaran deneyimleri anlatırken, yazarın hayranlarına unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Korku Kayıtları - IMDb: 5.2

Xavier Gens’in yönettiği Korku Kayıtları (The Crucifixion), bir gazetecinin, şeytan çıkarma sırasında birini öldürdüğü gerekçesiyle suçlanan bir rahibin hikâyesini araştırmasını konu edinen, haftanın korku türündeki filmi…

Kervan 1915

İsmail Güneş’in Kervan 1915 filmi, Ermeni Tehciri sırasında yaşananlara odaklanıyor ve Ermeni kafilesini yerine ulaştırmakla görevlendirilen bir adamın ve kafilenin yaşadıklarını anlatıyor. Filmde Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu ve Meriç Başaran gibi isimler yer alıyor.

Babam

Çetin Tekindor, Melisa Şenolsun ile Berker Güven’in başrollerini paylaştığı ve Nihat Durak’ın yönettiği Babam, genç bir öğretmenin hayatlarına dâhil olmasıyla birlikte zihinsel engelli oğluna bakışı değişen bir adamı anlatıyor. 

Dört Köşe

Ömer Faruk Yardımcı’nın yönetip, Şinasi Yurtsever ve Ayça Erturan’ın oynadığı Dört Köşe, haksız yere gözaltına alınan dört kişinin, yaşadıkları haksızlıklar sonrası uygulamaya koydukları büyük plana odaklanıyor.

My Little Pony Filmi

Karanlık bir gücün Ponyville’i tehdit etmesiyle birlikte Mane 6’in, arkadaşlarıyla unutulmaz bir yolculuğa çıkıp, tanıştığı yeni arkadaşlarıyla birlikte evlerini korumaya çalışmasını ele alan film ise animasyon severler için…