Vizyondakiler / Bu animasyonu kaçırmayın!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Az sayıda filmin vizyona girdiği Şubat’ın ikinci haftasında, Özgürlüğün Elli Tonu ve Kayhan öne çıkarken; İyi Günler isimli animasyon türündeki film gözden kaçırılmaması gereken yapım oluyor.

İyi Günler - IMDb: 6.5 - Benim Puanım: 7

Piercing I isimli ilk uzun metraj filminden sonra yedi yıllık bir ara veren yönetmen Jian Liu, ikinci uzun metraj animasyonu İyi Günler (Hao ji le) ile geri döndü… 2017 Berlin Film Festivali’nde prömiyerini gerçekleştiren film, Çin’in güneyinde yaşayan ve sevgilisi için patronundan yüklü miktarda para çalan Xiao Zhang’ın peşine, bir anda bütün kasabanın düşmesi üzerinden özelde Çin toplumuna, genelde ise insanlığa dair çarpıcı eleştiriler getiriyor. Quentin Tarantino stiline yaklaşan anlatımı ve müzikleri de cabası… Gişe bombası filmler arasında gözden kaçırmayın!

Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın - IMDb: 8.7

Árni Ásgeirsson’un yönettiği animasyon Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın (Ploey: You Never Fly Alone), ailesiyle güneye göç edemeyen yavru Puloi’un yeni arkadaşlarıyla kışı atlatma mücadelesini hikayeleştiriyor.

Kayhan

Komedyen Şahan Gökbakar yeni karakteriyle seyircisiyle buluşuyor. Okulunun geleneksel pilav gününe giden Kayhan isimli bir gencin, kendisine hediye edilen 98 mezunları yıllığını gördüğünde aslında tüm arkadaşlarının kendisinden nefret ettiğini öğrenmesi ve hepsinden intikam almaya çalışmasını trajikomik bir dille anlatıyor. Film, tercihini yerli filmlerden yana yapacaklar için…

Leo Da Vinci: Mona Lisa Macerası

Leonardo Da Vinci’nin hayatını küçük sinemaseverler için öğretici bir animasyona dönüştüren Leo Da Vinci: Mona Lisa Macerası (Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa), tasarladığı icatları hayata geçirmeye çalışan genç Leonardo Da Vinci ile arkadaşları Lorenzo ve Lisa’nın maceralarını konu ediniyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Sergio Manfio oturuyor.

Güzel Adam Süreyya

Beşiktaş’ın simge isimlerinden birine dönüşen emektar malzemeci Süreyya Soner’in hikâyesi sinemaya uyarlandı… Gökçe Kaan Demirkıran’ın yönettiği Güzel Adam Süreyya; Beşiktaş’la iç içe geçmiş bir yaşamın öyküsünü, Fikret Orman, Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Ricardo Querasma gibi birçok önemli futbol insanının tanıklıklarıyla anlatıyor.