Vizyondakiler / Aşka sıra dışı bir yorum

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

En İyi Film Dalında Oscar adaylarından Phantom Thread nihayet vizyonda! Ayrıca Agnes Varda’nın Mekânlar ve Yüzler belgeseli ile Animasyon dalında aday olan Pervane de bu hafta öne çıkan filmler arasında…

Phantom Thread

Yönetmen Paul Thomas Anderson ve oyuncu Daniel Day-Lewis, yine enfes bir işe imza atıyor. 1950’lerin Londra’sında, ünlü terzi Reynolds Woodcock ile Alma isimli bir kadının hayatı ekseninde şekillenen Phantom Thread, büyüleyici hikâyesi ve Day-Lewis’in performansıyla baş döndüren bir deneyime dönüşüyor. 

Mekânlar ve Yüzler

Mekânlar ve Yüzler (Faces Places), Fransa kırsalında yaşayan insanların hikâyelerini beyazperdeye taşıyor. Fransız Yeni Dalga’sının önemli isimlerinden Agnes Varda’nın ve ünlü fotoğraf sanatçısı JR’ın fotoğraf atölyesine dönüştürdüğü minibüsleriyle yaptıkları yolculuk, belgesel severler için kaçırılmayacak bir fırsat!

Ziyaretçiler: Gece Avı

Bryan Bertino’nun yazıp yönettiği The Strangers’a devam filmi geldi. Johannes Roberts’ın yönetmenliğini üstlendiği Ziyaretçiler: Gece Avı (The Strangers: Prey at Night), kaldıkları yerde üç maskeli kişi tarafından izlenen bir ailenin hikâyesini merkezine alıyor ve gerilim dolu bir öykü vaat ediyor. 

Gringo

Joel Edgerton ve Nash Edgerton kardeşler, yönetmenlik heveslerinden de vazgeçmiyorlar. 2008’de çektiği The Square’den sonra ikinci kez yönetmen koltuğuna oturan Nash Edgerton, Gringo ile bu kez, Amerikan rüyasının ortasında yaşayan bir iş adamının başına gelenleri kaza mizah türünde ele alıyor. 

Mahalle

Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman’ın birlikte yazıp, yönettikleri ve aynı zamanda başrolünde yer aldıkları Mahalle, aynı mahallede yaşayan üç arkadaşın, civara yeni taşınan gizemli bir yabancı ile değişen hayatlarını ele alıyor.

Küçük Kahramanlar

Peter Lepeniotis’in yönettiği animasyon türündeki bir diğer yapım olan Küçük Kahramanlar (Gnome Alone), yeni taşındıkları evde bahçe cücelerinin yaşadığını keşfeden Chloe ile komşusu Liam’ın eğlenceli maceralarını ele alıyor.

Direniş Karatay

Selahattin Sancaklı’nın yönettiği ve Mehmet Aslantuğ ile Fikret Kuşkan gibi isimlerin başrolünde yer aldıkları Direniş Karatay, Moğollara karşı Emir Celaleddin Karatay etrafında toplanan direnişi konu ediniyor ve Selçuklu dönemini günümüze taşıyor.