Vissmate ile mutfakta Hijyen Hareketi başladı!

Yaşamımızın devamı için gereken en temel ihtiyacımız: Yemek yemek...

Yaşamımızın devamı için gereken en temel ihtiyacımız: Yemek yemek... Yemek yeme eylemi, ürün seçiminden kullanılan mutfak materyallerine, hazırlandığı alandan servisine kadar tüm aşamalarda sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için hijyenin titizlikle sürdürülmesi gereken bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bir ihtiyaç olarak hayatımızda yer alsa da keyifli bir aktivite haline getirdiğimiz yemek yeme sürecinde, yeterince önlem alınıp alınmadığı ise tam bir muamma...

BİRİ MUTFAK HİJYENİ Mİ DEDİ?

Vissmate, evde mutfağın hükümdarları kadınlarımızın ve restoranlardaki hünerli ustalarımızın %100 hijyenik bir çalışma alanına sahip olmaları için tüm detayları önemseyerek çalışıyor. Vissmate, "hijyen" kavramını en geniş kapsamıyla gündeme taşıyarak toplum sağlığındaki yeri ve önemi konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Temizliğin sadece gözle görünür kirlenme olduğunda yapılmasının yeterli olmadığının altını çizen Vissmate, mikroplara karşı önleyici yöntemler önererek bilinçli bir toplum yaratma hedefiyle hijyen mücadelesinde ön saflardaki yerini alıyor. Toplum sağlığının korunmasında “mutfak hijyeni” büyük önem taşıyor. Ancak son yıllarda artan gıda zehirlenmeleriyle birlikte, temizlik eğitiminin ve hijyen kurallarındaki özenin çok az olduğu görülüyor. Geleneksel yöntemleri uygulamak ise hayatımızda büyüklü küçüklü sağlık problemlerine sebep oluyor. Bu problemlerden küçük ama hayatımızda kritik öneme sahip adımlarla korunmak mümkün. 

VISSMATE İLE MUTFAKTA HİJYEN ZIRHINIZI GİYİN! 

Mutfak hijyeni, genel gıda hijyeni içinde, gıdaların sağlığa uygun koşullarda hazırlanmasıyla sağlanan, temiz ve düzenli bir mutfağın ve sağlıklı bir yaşamın gerekliliği olarak karşımıza çıkıyor. Mutfakta hijyen sağlanması için kullanılan her türlü ekipmanın temizliğinin özenli bir biçimde yapılması gerekiyor. 

l Mutfakta kullanılan bulaşık bezleri ve süngerler çok iyi temizlenmezse kısa sürede üzerlerindeki bakteriler milyonlarca sayıya çıkabiliyor. Bu sorunla başa çıkabilmek için, bezlerinizi ve süngerlerinizi sık sık değiştirmeniz gerekmektedir. Ya da mutfakta kağıt havlu kullanımının tercih edilmesi veya kullanılan bezlerin ve süngerlerin sıcak suda Vissmate 
Ultra Çamaşır Suyu ile yıkanması gerekiyor.
l Çöp torbalarının ağızlarının sıkıca bağlı olduğundan emin olun ve çöp kutusunu sık sık Vissmate Ultra Çamaşır Suyu ile silin.
l Mutfak tezgahını sık sık Vissmate ile dezenfekte edin. Hijyene yönelik alışkanlıklar edinin ve sık sık tekrarlayın.
Mutfakta karşılaşacağımız problemlere alternatifli çözümler ve ürünler sunan VissPlus’ın kurucusu Ferhat Sucu; “Vissmate, sağlıklı yaşam alanları yaratmak için gösterdiği özeni mutfakta da gözler önüne seriyor.” Sağlıklı ve hijyenik yaşam alanları yaratmak amacıyla çıktığı yolda ilk büyük adımı atan Vissmate markasının Genel Müdürü Sucu:  “Mutfak temizliğinin bir öğreti olarak toplumun tüm kesimlerinde sürdürülebilir olmasını amaçlıyoruz. Bu konuyu sahiplenerek yeni bir hareket başlatan Vissmate, hijyen mücadelesini titizlikle ve duyarlılıkla sürdürüyor” dedi.