Vişne reçelli muffin

TÜREV ULUDAĞ

turevuludag@hotmail.com

Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı. Ağaçlara cemre düştü. Yaz yakın. Çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzeti vişne reçeliyle muhteşem bir muffin yapacağız. Önce reçel ile başlayalım. 1 gece önceden çekirdeklerini ayıkladığınız vişneleri orta derinlikte bir tencereye koyun. Üzerine toz şeker ekleyin ve bir gece boyunca bekletin. Sabah uyandığınızda vişnelerle birleşen reçel suyunu bırakmış olacaktır. Orta ateşte tahta kaşık yardımıyla tek yöne doğru karıştırın ve bir taşım kaynatın. Kıvam alana kadar kaynattıktan sonra şekerlenmemesi ve daha uzun ömürlü olabilmesi için yarım limon suyunu ekleyin.Fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtmaya başlayın kuru malzemeleri yani un tuz kabartma tozu ve vanilini bir kapta eleyerek karıştırın. Yumurta ve şekeri mikserde ayrı bir kapta 2-3 dk çırpın bir su bardağının dibine limon suyunu dökün ve üzerine sütü ekleyin, limonlu sütü yumurtalı karışıma ekleyin. (limonlu süt muffinlerin kabarmasını sağlayacak. Yağı da ekleyip birkaç saniye çırpın kuru malzemeleri de ekleyerek karışımı homojen olana kadar mikserle karıştırın ( fazla çırpmaktan kaçının) rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tekrar karıştırın. Muffin kalıplarının dibine 2 yemek kaşığı kek hamurundan, üzerine ise 1 yemek kaşığı Vişne reçeli ekleyin. Reçelin üzerini tekrar kek hamuru ile kapatıp ısıttığınız fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra en az 10 dk bekleyin. Üzerine tekrar vişne reçeli ekleyin. Muffininiz servise hazır! Bizde seni seviyorum denmez, kahvaltı hazırlanır.

Malzemeler:

- 3 yumurta

- 1, 5 su bardağı toz şeker

- 2/3 su bardağı süt

- 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu 

- 1 su bardağı ayçiçek yağı

- 1 limonun rendelenmiş kabuğu

- 3 su bardağı un 

- 1 paket kabartma tozu 

- 1 paket vanilya

- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz

Vişne reçeli için

- 1 kg vişne 

- 800 gr toz şeker

- ½ limon