Vincent van Gogh’un teknolojik Ayçiçekleri

1888-89 yıllarında Fransa, Arles'te Vincent van Gogh dünyanın en ünlü serilerinden birini, Ayçiçekleri’ni yaratmıştı.

Dünyanın farklı yerlerindeki ünlü galerilerde sergilenen beş farklı “Ayçiçekleri” tablosu, sanal bir sergiyle 14 Ağustos’ta dünyada ilk defa Facebook’ta bir araya geliyor.


Van Gogh’un 3 farklı kıtadaki dünyaca ünlü galerilerde yer alan “Ayçiçekleri” eserleri ilk kez Sunflowers 360 deneyimiyle Facebook’ta bir araya geliyor. Orijinal eserlerin fotoğraflarıyla hazırlanan sanal sergide 5 “Ayçiçekleri” eseri bir arada yer alacak ve insanlar sergiyi Facebook üzerinden 360 video veya Gear VR deneyimiyle gezebilecek. Bunlara ek olarak, gerçekleşecek Facebook Live yayınlarında da müzelerdeki uzmanlar “Ayçiçekleri” hakkında daha fazla bilgi verecek. Sunflowers 360 için, Ulusal Sanat Galerisi (Londra), Van Gogh Müzesi (Amsterdam), Philadelphia Sanat Müzesi, Neue Pinakothek (Münih) ve Seiji Togo Anıtı Sompo Japonya Nipponkoa Sanat Müzesi (Tokyo) Facebook’la birlikte çalışarak bu eşsiz dijital sergiyi oluşturdu.

360 DERECELİK SERGİ

Sergi, VR teknolojisi ve CGI kullanılarak 5 tablo da gerçekten aynı odadaymış hissi verecek şekilde tasarlandı. Sergiyi VR teknolojisiyle gezenler 360 derecelik ortamda her bir tabloyu görmek için etraflarında dönebilecek ve tabloları
rehber eşliğinde inceleyebilecek.