Verni Art Salon Sinan'ın İstanbul'u sergisiyle açılıyor

İstanbul tarihi yarımada Sultanahmet semtinde, Osmanlı döneminde gemi yapım malzemelerinin ve ticaret mallarının deposu olarak hizmet veren tarihi bina aslına uygun olarak yeniden restore edildi. Bina, sanat galerisi kavramına yeni bir anlayış, yeni bir soluk getiriyor.

ZEKİ GÜMÜŞ / zeki.gumus@aksam.com.tr

zeki.gumus@aksam.com.tr

Verni Art Salon, 13 Haziran’da değerli sanatçı Reza Hemmatirad’ın “Sinan’ın İstanbul’u” koleksiyon sergisiyle kapılarını açtı. Azerbaycan bölgesinde dokunan 8 halı çeşidinden biri olan Verni’den adını alan Verni Art Salon; Antika, Dekorasyon, Müzayede, Çağdaş ve Geleneksel Sanatlar Galerisi sanatseverlerle buluşuyor. 

TARİHİ DOKU KORUNDU

Verni Art Salon tarihi dokusu korunarak sanat hayatına kazandırılmış ve şehrin sanat merkezinin bu tarihi eksene geri taşımayı vaat ediyor. Reza Hemmatirad’ın birbirinden farklı boyutlardaki Mimar Sinan eserlerinin yer aldığı sergide, sanatçının kadife üzerine yapacağı work shop çalışamaları da yapılıyor. Galerilerinde sanata ve sanatçıya verilen değeri her zaman üst düzeyde göstereceklerini belirten Verni Art Salon Sanat Direktörü Melis Uludağ, Sinan’ın İstanbul’u sergisinin 14 Temmuz tarihleri arasında her gün 11:00 - 22:00 saatleri arasında gezilebileceğini belirtti.