Venedik Film Festivali kırmızı halı geçidi

78. Venedik Uluslararası Film Festivali geçen hafta görkemli bir dönüş yaptı. Göz alıcı dünya yıldızları, kırmızı halı haute couture şıklıkları ile Venedik'in büyüleyici çekiciliğine karşı koyamadılar.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Her yıl tüm başarılı film festivali içerikleri kadar, yıldızların kırmızı halıda ne giyecekleri de çok takip edilen bir durumdur. Bilim kurgu destanı "Dune ve Prenses Diana" gibi biyografik bir yapıt olan "Spencer" dahil olmak üzere yılın en çok beklenen filmlerinden bazılarının Venedik'te gösterime girmesiyle, tüm gözler eski boyutuna dönen festivaldeydi. Klasik ya da cüretkar seçimler kadar asil ve tasarım boyutu ile konuşulan bir çok elbiseden ön plana çıkanlar isimler kim oldu, gelin birlikte göz atalım.

HELEN MİRREN

İngiliz aktirist, Venedik'in açılış töreninde soluk yeşil payetli Dolce & Gabbana elbisesi giydi. Uyumlu bir pullu kafa bandı ve maske ile aksesuar kullandı. Yaşına uygun model seçimini beğenmeme rağmen sarı saçları ve lame payetli elbisenin uyumu çok beğendiğimi söyleyemem.

KRİSTEN STEWART

Spencer filminin galası için oyuncu, Chanel'in FW21 Couture koleksiyonundan dantel detaylı, nane yeşili saten bir kıyafet giydi. Törenin en çok konuşulan isimlerinden biriydi ve sosyal medya da sabahlıkla törene katılmış gibi yorumlar vardı. Bence de beklentisi yüksek ama sonuç en kötü isimlerden biriydi.

ADRİANA LİMA

Ünlü moodel, Etro tasarımlı straplez arkası açık, mini payetleri olan, çapraz bağ tasarımlı kırmızı bir elbise ve altın Pomellato takılar kullanmıştı. Her seferinde vücudunu saran seçimler yapması artık hoşuma gitmiyor. Elbisesi de kendini olduğunda daha kilolu göstermişti.

REBECCA FERGUSON

Oyuncu, Dune galası için dramatik Christian Dior'dan bir elbise seçmişti. Çok zarif, romantik ve sonbahar'da açan hüzünlü bir çiçek gibiydi. Bütünü ile stil çalışmalarını da başarılı buldum.

PENELOPE CRUZ

Oyuncu, koyu renk bir dudakla eşleştirdiği beyaz püsküllü katmanlı bir eteğe sahip siyah bir Chanel couture elbisesi giydi. Bence her seferinde en rüküş seçimi yapmış, isim olma gibi artık bir misyonu olduğunu düşünüyorum.

ADRİA ARJONA

Competencia Resmi galası için Porto Rikolu aktrist, Armani Prive FW14 Couture koleksiyonundan eşleşen iri ve tüylü bir bolero ile straplez kırmızı bir elbise giydi. Risksiz ve şık bir seçim yapmıştı.

BİANCA BALTİ

İtalyan modelin elbisesi, birkaç gece önce Venedik'te düzenlenen Dolce & Gabbana Alta Moda şovunda podyumdaydı. Balti, hacimli altın başak elbiseyi süslü ve taşlı küpeler ve altın renginde uyumlu bir kolye ile donatmıştı. En favori isimlerimdendi.

MİLENA SMİT

İspanyol aktrist, uzun ve fark yaratan dekolte pencereli bir Balmain elbise seçmişti. Siyah-Beyaz elbisenin parıltısı ve Smit'in saç modeline bayıldım. Kendisi ilk üç favorimden biri.

ZENDAYA

Oyuncu, Dune galasına Balmain imzalı ten rengi, vücuduna yapışan ve kuyruklu bir deri elbiseyle katıldı. Ayrıca 93 karat zümrüt içeren Bulgari kolyesi ile de en çok konuşulan isim oldu. Yaşına ve tarzına uygun seçimlerle herkesten ve benden de tam not aldı.

DAKOTA JOHNSON

Oyuncu, The Lost Daughter galası için beli kemerli ve sıkı, püsküller arasından akan damla formlu mücevherli ve metalik şeffaf bir Gucci elbisesi seçmişti. Kırmızı halıda görmekten mutluluk duyduğum özel bir seçimdi diyebilirim.