Vazgeçmediğim tek şey hayal etmektir

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Beşir Bayraktar, “Buhran” şarkısıyla girdi hayatımıza. Şimdilerde yeni single’ı “Olmadı”nın heyecanını yaşıyor. Genç popçuyla bir araya geldik hem yaza damga vuracak single’ını hem de hayatını konuştuk. 

Yeni single hayırlı olsun. Nasıl hissediyorsun?

Çok teşekkürler. Çok heyecanlı ve enerjik hissediyorum. Hareketli bir şarkının vermiş olduğu ayrı bir güç te var sanırım.

Neden uzun süre bekledin single için?

Doğru şarkı, her zaman insanın karşısına istediği an da çıkmıyor. Tam oldu diyorsunuz daha iyi bir şarkı geliyor, “Tamam bu sefer oldu” diyorsunuz hop daha iyi bir şarkı daha. Sonunda “Evet budur” dedim. İşte “Olmadı” öyle bir şarkı. Benim için tamamlanmış eksiksiz ve olgun bir şarkı. Tabii bu arada yeni albüm için çalışmalara da başladım. Fazla titiz olduğum için buda benim için ciddi bir zaman aldı. Boş durmadım tabii ki bu arayı çok güzel şarkılarla geçirdim. Albüm çıktığı zaman müzik severler bunu daha iyi anlayacaklardır.

Kimler destek oldu?

Başta Ailem her zaman destekliyor müzik hayatımı. Sevenlerimiz sağ olsunlar ve de dostlarımız her zaman yanımızdalar ve yeni yeni şarkılar istiyorlar. Tabii şarkıyı yapmış olmak için yapmıyoruz dolayısıyla bunlar ister istemez zaman alıyor. Ama şu bir gerçek ki herkes benden daha çok şarkı bekliyor (gülüyor). 

Klip çekimin nasıl geçti?

Müthiş keyifli bir ekiple güzel bir klip çektik. Greenbox teknolojisininde kullanıldığı klibimizin çekimleri 2 gün sürdü. Sevgili Emre Önol’ un yapmış olduğu dijital çizimlerinde yer aldığı klibin yönetmenliğini Kemal Başbuğ üstlendi. Tecrübesi hepimizin işini kolaylaştırdı. Klip montajı yaklaşık bir ay sürdü. Toplantılar, görüşmeler çalışmalar ekipçe çok yorulduk. Görsel efektlerin bolca kullanıldığı klibimiz şuan yayında. ‘Olmadı’nın klibini 4K kalitesinde keyifle izleyebilirsiniz.

GİTAR BENİM İÇİN HER ŞEY

Müzikle olan yolcuğunuz nasıl başladı, kim keşfetti sizi? 

Bir alışveriş merkezinde gezerken gitar sesi duydum. Hemen o tarafa doğru yöneldim. Yanımda bugün ki aranjörüm ‘Okan Akı’ da vardı. Sevgili Kutsal Gençtürk kırık bir gitarla inanılmaz şeyler çalıyordu. O an aradığım şeyin o olduğunu anladım. Okan’la her gün ustanın kapısına gidip bize öğretmesi için dil döküyorduk. Gördüklerimizi hafızamıza yazıp oradan ayrılır ayrılmaz tekrar ediyorduk, unutmamak için. Flamenko’yla başladı müzik hayatım. Gitar benim için her şeydi. Sabah gitar, öğlen gitar, akşam gitar. Metroda, dolmuşta, sokaklarda her yer müzik oldu o günden sonra. Her gün yeni bir şey keşfetmek, yeni bir nota, yeni bir şarkı çalmak inanılmaz bir şeydi. Zamanla tecrübe de arttıkça sahneler, konserler, kayıtlar derken bir çok albümde yer aldım. Vokal, enstrüman, müzik yönetmenliği gibi. Sonra sıra bize geldi tabii ki... 

Keşfedildikten sonra neler değişti hayatınızda?

Şarkılarınız insanlara ulaşınca ve aynı dili konuştuğunuzu dinleyiciler size hissettirince tarifi olmayan duygular yaşıyorsunuz.  Önceleri sahnede sıradan birisiyken şimdi insanlar sizin şarkılarınızı dinlemek ve söylemek için konserinize geliyor. Sosyal medyadan insanlar sizi takip ediyor, şarkılarınızı paylaşıyor, yorumlar yazıyor, acılarını mutluluklarını sizin şarkılarınızla anlatıyorlar. Yollardan videolar, sahnelerden fotoğraflar, cd kapağını dağa çıkaranlar bunlar müthiş hisler tabii ki (gülüyor).

KALABALIK BİR SÜLALEMİZ VAR

Biraz çocukluğunuzu anlatırsanız, nasıl bir ailede büyüdünüz?

Rizeli bir ailenin en küçük çocuğuyum. Toplam dört kardeşiz ve kalabalık bir sülalemiz var. Hala ailenin büyük bir bölümü Rize de yaşıyor. Bu yüzden devamlı giderim memlekete. Stresi ve baskısı bol ama mutluluğu da çok olan tipik bir Karadeniz ailesi bizimki… Çocukluğum önce futbol sonrada müzikle geçti. Her şeyle müzik yapardım. Duvar, dolap, tencere, tabak (gülüyor).

Evin yaramaz erkeği miydiniz?

Evin en uslu çocuğu bendim. Yaramazlık işleri bana düşmedi abimden dolayı galiba. Evin en yaramazı oydu. En küçük olmamdan sebep en sevilen bendim galiba.

Küçükken şarkıcı olacağım der miydiniz? Neydi hayalleriniz?

Sanırım bunu hep hissettim. Bu kadar müzik yapan birisinin başka bir şey olması imkânsızdı. Herkes benden bezmişti. Otururken bile sürekli bir şeyleri çalıyordum. Komşuları söylemiyorum bile…

İleri de kendinizi nerede görüyorsunuz?

Hiç vazgeçmediğim tek şey hayal etmektir. İleride de kendimi bu hayallerin gerçekleştiği yerde görüyorum. Beşir Bayraktar Hayalland (gülüyor)…

En uslu çocuktum

Evin en uslu çocuğu bendim. Yaramazlık işleri bana düşmedi abimden dolayı galiba. Evin en yaramazı oydu. En küçük olmamdan sebep en sevilen bendim galiba.