Uygun fiyata, iyi et yemek isterseniz: Etna Steak

Gamze Karaman Bostan
gamzekb@gmail.com

Tatil dönüşü bir taraftan yeni sezonun iş toplantılarını yaparken, diğer taraftan da İstanbul’un mekânlarını dolaşmaya devam ediyorum. Bu haftaki lezzet durağım; etlerinin lezzeti ve fiyatlarının uygunluğuyla konuşulan Etna Steak…

Hava sıcaklığının 30 dereceyi gördüğü bu günlerde denizden esen rüzgâr ve muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde meşhur etlerini tatmak için Kuruçeşme’de, Sortie’nin içinde bulunan Etna Steak’e rezervasyon yaptırıyorum. 

HEM GÖZE HEM DAMAĞA...     
Mekâna geldiğimde güler yüzlü çalışanlar tarafından karşılanıp rezervasyonumun yapıldığı masaya alınıyorum. Masa zeytinyağlılarla donatılıyor. Zeytinyağlı sarma, patlıcan dolması, haydari, acılı ezme, patlıcan salatası, semizotu salatası... Her biri taze ve lezzetliler. Benim favorim kalem gibi sarılmış olan sarma ve patlıcan dolması. Sırada klasik kızartmalardan oluşan ara sıcak tabağı var. Favorim, arası peynirli kabak kızartması... Ana yemek olarak; Bonfile dilimleriyle yapılan Köfteler, Pirzola, Antrikot, Kelebek adı verilen lokum gibi bir etten hazırladıkları tabak geliyor. Tüm et çeşitleri çok lezzetliler. Ama benim favorim yumuşacık olan ve ağızda dağılan ‘Kelebek’. Harika yemeklerin ardından gelen meyve tabağı ise özel sunumlarıyla hem göze hem de damağa hitap ediyor. 
ET SUSHİ’Yİ MUTLAKA DENEYİN
Kalite ve lezzetten taviz vermeden, steak tatlarını her kesimden insanla buluşturmak için yola çıktığının altını özellikle çizen mekân, bunun için özel bir fiyat politikası da uyguluyor. Etna Steak’in güzel ortamında lezzetli zeytinyağlılarla başlayıp ara sıcaklarla devam eden, nefis etleriyle doyuran ve özel meyve sepetleriyle son bulan mönü yanında seçeceğiniz bir içecekle birlikte 75 TL. İki içecek almak isterseniz, fiyat 85 TL. Yolunuz Etna Steak’e düştüğünde mönü dışında lokum etini Sushi şeklinde farklı bir marinasyonla müşterilerine sundukları Et Sushi’yi de özellikle denemenizi öneriyorum. Rahat ve şık konseptiyle yaz aylarının başında hizmet vermeye başlayan bu restoran, eşinizle baş başa geçirmek isteyeceğiniz bir akşam yemeği, dost yemekleriniz, iş toplantılarınız için öneririm. Memnun kalacaksınız.