Usta yönetmen Ömer Faruk Sorak, 8. Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali'nde

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen; Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl zengin etkinlik ve gösterim programıyla dikkat çeken 8. Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali TürkMedya medya sponsorluğunda bu yıl 9-16 Kasım tarihleri arasında sekizinci kez gerçekleşiyor. "Başka Bi' Festival" mottosuyla yolculuğuna devam eden festival kısa filmcilere değerli fırsatlar sunuyor. Usta sinemacılar ile gençleri buluşturan, birbirinden değerli filmleri sinemaseverlerle bir araya getiren festivale 14 Kasım'da başarılı yönetmen Ömer Faruk Sorak konuk olacak. Sorak, ustalık sınıfı etkinliğiyle 14 Kasım Salı günü saat 17.30'da, Atatürk Kültür Merkezi, Yeşilçam Sineması'nda sinemaseverlerle bir araya gelecek. Etkinliğin moderatörlüğünü ise gazeteci ve yönetmen Ali Demirtaş üstlenecek. "Vizontele", "G.O.R.A.", "Yahşi Batı", "Aşk Tesadüfleri Sever", "Sınav", "Ferhunde Hanımlar", "Aşk ve Gurur", "Bandırma Füze Kulübü" gibi başarılı filmler ile dizilerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak, katılacağı ustalık sınıfında bilgi ve deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşırken aynı zamanda katılımcıların sorularını da yanıtlayacak.

"CUMHURİYET'İN 100. YILINDA TÜRK SİNEMASI" ETKİNLİĞİ AKM'DE

Yine aynı gün festivalin klasiği haline gelen Tek Plan Masa etkinliği ise "Ustalarla Gençler Buluşuyor: Maksat Muhabbet" başlığında saat 14.00'te; Birol Güven, Görkem Yeltan, Meral Aktan, Murat Pay ve Reis Çelik'in katılımıyla Fatih Belediyesi Neslişah Sultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak. Günün paneli ise AKM Yeşilçam Sineması'nda "Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Sineması" başlığında, sinema tarihçisi ve yazar Burçak Evren ile Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi'nin katılımıyla Doç. Dr. Mesut Aytekin'in moderatörlüğünde saat 19.00'da gerçekleşecek. Festivalin yoğun gösterim ve etkinlik programının ardından ödüllerin sahiplerini bulacağı ve müzisyen Hakan Dedeler'in konuk olacağı kapanış ve ödül töreni ise 16 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de Atlas Sineması'nda gerçekleşecek.